CAS potvrdio doživotnu suspenziju Davidu Saviću

„Saviću je trajno zabranjeno da učestvuje u bilo kom događaju koji organizuje ili je odobrilo bilo koje tenisko tijelo”, navodi se u saopštenju suda
2 komentar(a)
Ažurirano: 06.09.2012. 10:55h

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani proglasio je danas da je srpski teniser David Savić namještao mečeve i potvrdio mu doživotnu suspenziju.

CAS je naveo da je njegova komisija ocijenila da je dokazano da je Savić „pozivao drugog tenisera da namjeste ishod mečeva”.

„Saviću je trajno zabranjeno da učestvuje u bilo kom događaju koji organizuje ili je odobrilo bilo koje tenisko tijelo”, navodi se u saopštenju suda.

Komisija od trojice advokata odbila je Savićevu žalbu protiv doživotne suspenzije koju mu je prošle godine odredila Jedinica zaintegritet tenisa (TIU). To tijelo su formirali ATP i WTA sa ciljem da istražuje sve navode o korupciji.

Savić je tvrdio da mu je cijelu aferu namjestio „igrač koji se trenutno nalazi u vrhu”.

Prema tvrdnjama srpskog tenisera, taj neimenovani igrač ga je prijavio TIU, navodeći da mu je Savić nudio novac da namjesti meč.

Savić je negirao tvrdnje da je učestvovao u namještanju mečeva i da je u stvari „žrtveno jagnje” i „drastični primjer za ostale igrače”.

On će morati da plati i 100.000 dolara kazne. Savić je drugi igrač koga je TIU doživotno suspendovala, poslije Austrijanca Danijela Kelerera.

Najviši plasman na ATP listi Davida Savića je 363. mjesto.

Bonus video: