Berdih šokirao Federera, Marej rival u polufinalu

Tomaš Berdih je savladao Rodžera Federera sa 7:6, 6:4, 3:6, 6:3, dok je Endi Marej nakon velikog preokreta pregazio Marina Čilića (4:6, 7:6, 6:2, 6:0)
83 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 06.09.2012. 09:43h

Senzacija se dugo čekala, ali se dogodila kada je niko nije očekivao - Tomaš Berdih je šokirao Rodžera Federera u četvrtfinalu US opena (7:6, 6:3, 3:6, 6:3).

Prvi reket svijeta je napravio brejk već u prvom gemu, ali je visoki Čeh uzvratio i dobio prvi set u taj-brejku. U drugom i trećem je odmah oduzimao servis rivalu, da bi Fedeks sa pet uzastopnih gemova smogao snage da smanji na 2:1.

Više nije mogao - Berdih je pri rezultatu 3:3 uzeo svoj servis, potom napravio brejk, a onda posljednji gem osvojio bez izgubljenog poena i izborio okršaj sa Endijem Marejem.

Tako se ponovilo četvrtfinale Vimbldona iz 2010. godine, kada je Berdih takođe savladao Federera sa 3:1.

"Presrećan sam. Nisam samo savladao Rodžera, nego sam smogao snage da izdržim i njegov nevjerovatni pritisak od sredine 3. seta", rekao je Berdih.

Federer je, razumljivo, bio razočaran.

"Očekivao sam da ću igrati bolje. Osjećao sam se dobro, imam nevjerovatno ljeto za sobom. Bio sam ubijeđen da ću izaći na teren i igrati veliki meč, ali se to nije dogodilo. Razočaran sam", rekao je 31-godišnjak iz Bazela.

Činilo se da će se senzacija dogoditi u prvom meču četvrtfinala, jer je Marin Čilić vodio 6:4, 5:1, a onda je Endi Marej ubacio u petu brzinu i pregazio hrvatskog tenisera.

Olimpijski prvak je osvojio 18 od narednog 21 gema i slavio sa 4:6, 7:6, 6:2, 6:0.

U polufinalu je favorit, ali statistika ide na ruku Berdihu - dobio je četiri od njihovih šest međusobnih mečeva.

Galerija

Bonus video: