Rodik: US Open je moj posljednji turnir u karijeri

Zanimljivo je da je Rodik sa 17 godina želio da ostavi tenis, ali je na insistiranje tadašnjeg trenera Tarika Benhebajlsa odustao od toga
1 komentar(a)
Rodik, Foto: Reuters
Rodik, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.08.2012. 10:47h

Amerikanac Endi Rodik šokirao je javnost. Bivši svjetski teniser broj jedan juče je, na svoj 30. rođendan, održao konferenciju za štampu i rekao je da US Open posljednji turnir koji igra u karijeri, jer je odlučio da stavi tačku.

"Odlučio sam US Open bude moj posljednji turnir. Mislim da su teniseri koji dolaze sve bolji i bolji, a ja nisam siguran da više mogu da se nosim sa njima. Ovu odluku sam donio kad je završen Vimbldon, znao sam da neću biti tamo sljedeće godine. I dalje volim ovaj sport, ali došao je kraj mojoj profesionalnoj karijeri. Uvijek sam htio da završim karijeru na ovom turniru, ovdje imam porodicu i dosta prijatelja", rekao je Rodik, posljednji Amerikanac koji je slavio na US Openu i to 2003. godine.

U karijeri je osvojio 32 ATP titule, a ove sezone je osvojio dva turnira.

Zanimljivo je da je Rodik sa 17 godina želio da ostavi tenis, ali je na insistiranje tadašnjeg trenera Tarika Benhebajlsa odustao od toga.

Te 1999. godine bio je šesti junior planete, a sezonu kasnije bio na najbolji.

Rodik je u prvom kolu US Opena pobijedio Amerikanca Rajana Vilijamsa sa 6:3, 6:4, 6:4, a postavljen je za 20. nosioca.

Ima samo jedan osvojen Gren slem turnira, dok je u finalu Vimbldona igrao 2004, 2005. i 2009. godine. Trenutno je na 22. mjestu na ATP listi.

Bonus video: