Nole kao nekad - laka pobjeda nad Verdaskom za četvrtfinale

Đoković u rekordnom 12. četvrtfinalu na Rolan Garosu igra protiv najveće senzacije muškog dijela turnira, Italijana Marka Ćekinata, 72. igrača na ATP listi
24 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.06.2018. 17:44h

Novak Đoković je u četvrtfinalu najvećeg turnira na šljaci. Nole je lako, u tri seta savladao Španca Fernanda Verdaska (6:3, 6:4, 6:2). Bila je to 200. jubilarna pobjeda Đokovića na šljaci

Đoković, 20. nosilac i Verdasko, 30. kosturaš, su posljednji meč na grend slem tunrnirima odigrali prošle godine na Australijan openu i srpski tensier je slavio sa 3:0, a iako se igra na neuporedivo sporijoj podlozi njihov duel u Parizu je trajao samo tri minuta duže od onog u Melburnu - dva sata i 26 minuta .

Đoković sada u međusobnim duelima sa Verdaskom vodi sa 11:5, a dobio je posljednjih šest mečeva.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Italijana Marka Ćekinata, kojki je iznenadio i osmog nosioca, Belgijanca Davida Gofana sa 3:1 (7:5, 4:6, 6:0. 6:3). Đoković će sa Italijanom igrati rekordno 12. četvrtrfinale na Rolan Garosu, a Rafa Nadal sjutra može da izjednači rekord po broju uzastopnih četvrtfinala najvećeg turnira na šljaci.

Ćekinato je, sa druge starne, profesionalac od 2010. godine i nikada prije na Grend slemovima nije zabilježio pobjedu, a sada je u četvrtfinalu.

Nosilac u tom diejlu kostura je Njemac Aleksandar Zverev koji četvrtfinale igra protiv Dominika Tima.

Bonus video: