Kaprijati i Kuerten u "Kući slavnih" u Njuportu

Kaprijati osvojila tri Gren slem titule, a Brazilac tri puta osvajao Rolan Garos. Amerikanka još nije zvanično otišla u penziju
0 komentar(a)
Dženifer Kaprijati, Foto: Cbc.ca
Dženifer Kaprijati, Foto: Cbc.ca
Ažurirano: 15.07.2012. 10:39h

Amerikanka Dženifer Kaprijati i nekadašnji brazilski teniser Gustavo Kuerten, postali su članovi teniske “Kuće slavnih” u američkom gradu Njuportu.

Član “Kuće slavnih” postao je i Španac Manuel Orantes, nekadašnji šampion US Opena, kao i osvajač zlatne medalje na paraolimpijskim igrama 1992. godine Amerikanac Rendi Snou.

Prije 20 godina Amerikanka je došla do zlatne medalja na Olimpijskim grama u Barseloni. Ukupno je osvojila 14 titula na WTA turnirima.

“Uspjela dam da savladam mnoge nevolje, osvojim zlatnu medalju u Barseloni, tri Gren slem titule (dva Australijen opena, Rolan garos) i da dođem na podijumu u Kući slavnih. Zaista, ovo je poseban trenutak za mene”, rekla je 36-godišnja Amerikanka, koja nije uspjela da sakrije emocije.

Zbog problema sa ramenog i ručnim zglobom nije odigrala nijedan turnir od 2004. godine, ali zvanično nije otišla u penziju.

Brazilac je tri puta je osvajao titulu na Rolan Garosu (1997, 2000, 2001. godine), a pored toga je osvojio još 17 trofeja na ATP turnirima.

Najbolji igrač svijeta postao je 4. decembra 2000. godine i na toj poziciji zadržao se 43 nedelje.

“Ovo je velika čast za mene, znak da sam nešto uradio u svijetu tenisa. Hvala svima koji su mi omogućili da se nađem ovdje”, rekao je Brazilac, koji je posljednji meč u karijeri odigrao 25. maja 2008. godine na Rolan Garosu.

Rival mu je tada bio domaći teniser Pol-Anri Matje, koji je slavio u tri seta (6:3, 6:4, 6:2).

Bonus video: