Azarenka lako protiv Ane, Lisicki šokirala Šarapovu

Lisicki u dva seta bila bolja od Ruskinje, a u četvrtfinale se plasirale i Petra Kvitova, Serena Vilijams...
1 komentar(a)
Azarenka, Foto: Beta/AP
Azarenka, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.07.2012. 17:50h

Vodeća teniserka na svjetskoj rang listi Marija Šarapova izgubila je danas u osmini finala Otvorenog prvenstva Engleske od Njemice Sabine Lisicki sa 2:0 u setovima (6:4, 6:3).

Ruskinja je nedavno osvojila trofej na Rolan Garosu, ali nije uspjela da postane prva teniserka poslije Serene Vilijams koja je iste godine osvojila Rolan Garos i Vimbldon. Amerikanka je to učinila 2002.

Šarapova je pobijedila na Vimbldonu 2004, a godinu kasnije je poražena je u finalu.

Njemica će u četvrtfinalu igrati protiv sunarodnice Andželike Kerber, koja je eliminisala Belgijanku Kim Klajsters (6:1, 6:1).

Aktuelna šampionka Petra Kvitova je bila bolja od Franćeske Skjavone i u četvrtfinalu će se sastati sa Serenom Vilijams koja je u tri seta bila bolja od Jaroslave Švedove.

Viktorija Azarenka je prepustila samo gem Ani Ivanović (6:1, 6:0) i za polufinale će se boriti sa Tamirom Pašek koja je eliminisala Italijanku Robertu Vinći (6:2, 6:2).

Posljednje četvrtfinalni par činiće Agnješka Radvanska i Marija Kiriljenko - Poljakinja je savladala Kamilu Đorđi (6:2, 6:3), dok je Ruskinja u tri seta bila bolja od Šuai Peng (6:1, 6:7, 6:3.

Bonus video: