Raonić ispao, Đoković pobijedio Štepaneka, sa Troickim u osmini finala

Štepanek je prvi set osvojio zahvaljujući brejku u 10. gemu, da bi Đoković svaki od narednih setova počinjao brejkom i kasnije uvećavao prednost
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 29.06.2012. 16:53h

Izgubio je prvi set, a onda je u naredna tri prepustio rivalu isti broj gemova koliko je izgubio u prvom setu – Novak Đoković je u osmini finala Vimbldona zahvaljujući pobjedi protiv Radeka Štepaneka sa 3:1, po setovima 4:6, 6:2, 6:2, 6:2.

"Uživao sam danas, kao uvijek kada igram na centralnom terenu...Štepanek je odigrao sjajan prvi set. Bio je težak meč, ali mislim da sam osim prvog, ostale setove odigrao odlično", rekao je Đoković.

Štepanek je prvi set osvojio zahvaljujući brejku u 10. gemu, da bi Đoković svaki od narednih setova počinjao brejkom i kasnije uvećavao prednost, i na kraju opravdao ulogu favorita.

Branilac trofeja na Vimbldonu rekao je da uoči duela sa Štepanekom nije razmišljao o jučerašnjoj eliminaciji Španca Rafaela Nadala sa kojim se prošle godine sastao u finalu i koji mu je najveći rival za prvo mjesto na ATP listi.

"Nisam razmišljao o tome, već sam se koncentrisao na meč sa Štepanekom. On je iskusan igrač i nije lako igrati protiv njega", kazao je Đoković.

Đokoviću će rival u osmini finala biti saigrač iz reprezentacije Srbije, Viktor Troicki, koji je, takođe, danas sa 3:0 pobijedio Argentinca Huana Monaka.

Đoković se od osvajanja prošlogodišnjeg Vimbldona nalazi na vodećoj poziciji ATP liste, dok je Troicki na 34. mjestu.

Njih dvojica odigrali su do sada 12 međusobnih mečeva, u kojima je Đoković pobijedio 11 puta.

Amerikanac Sen Kveri je eliminisao Kanađanina crnogorskog porijekla Miloša Raonića sa 3:1, po setovima 6:7(3), 7:6(7), 7:6(8), 6:4.

Nakon osvojenog prvog seta, Raonić je imao dvije set lopte za drugi, ali nije ih realizorao. I u trećem je imao jednu, ali je to Kveri spasio, pa je na kraju zasluženo slavio i izborio dvoboj sa Hrvatom Marinom Čilićem.

Bonus video: