Simona Halep od očaja do sjaja, sigurna Voznijacki

109 pregleda 0 komentar(a)
Simona Halep, Foto: Reuters
Simona Halep, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.05.2018. 19:50h

Prva teniserka svijeta, Rumunka Simona Halep izborila je plasman u drugo kolo Rolan nakon pobjede u tri seta protiv 83. na WTA listi, Amerikanke Alison Riske (2:6, 6:1, 6:1).

Halepova je igrala loše u prvom setu, u kome je imala samo četiri vinera, ali je poslije toga osvojila 12 od 14 preostalih gemova i plasirala se u drugo kolo, u kojem će igrati protiv Amerikanke Tejlor Taunzend iz SAD.

Druga teniserka svijeta, Dankinja Karolina Voznijacki imala je lakši posao, plasman u treće kolo izborila je nakon što je pobijedila 219. teniserku svijeta, Španjolku Džordžinu Garsiju Peres sa 6:1, 6:0.

Naredna protivnica je Francuskinja Polin Parmantje, koji je bila bolja od poznatije sunarodnice, Aliz Korne sa 6:7, 6:4, 6:2.

Čehinja Petra Kvitova plasirala se u treće kolo poslije pobjede protiv Španjolke Lare Aruabarene (6:0, 6:4), a dvostruku šampionka Vimbldona u narednoj rundi očekuje meč protiv Estonke Anet Kontaveit, koja je pobijedila Aleksandru Dulgeru iz Rumunije sa 7:5, 6:2.

Amerikanka Medison Kiz je u trećem kolu pošto je pobijedila sunarodnicu Kerolajn Dolhejd (6:4, 6:1), a sljedeći meč igraće protiv Naomi Osake iz Japana, koja je bila bolja od Zarine Dijaz iz Kazahstana sa 6:4, 7:5.

Četvrti nosilac Ukrajinka Elina Svitoljina pobijedila je u drugom kolu Viktoriju Kuzmovu iz Slovačke sa 6:3, 6:4, a u narednom kolu će igrati protiv Rumunke Mihaele Buzarnesku koja je eliminisala Šveđanku Rebeku Peterson sa 6:1, 6:2.

U treće kolo prošla je i Amerikanka Sloun Stivens, pobjedom protiv Poljakinje Magdalene Freh sa 6:2, 6:2, a u narednoj rundi igraće protiv Italijanke Kamile Đorđi, koja je sa 6:0, 6:3 pobijedila Argentinku Marijanu Duke Marino.

Bonus video: