Đoković na startu sa Fererom

Đokoviću bi se u projektovanom polufinalu sastao sa Rodžerom Federerom, koji na startu igra protiv Španca Alberta Ramosa.
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.06.2012. 14:33h

Odbranu titule na Vimbldonu, Novak Đoković počeće protiv 32-godišnjeg Španca Huanom Karlosom Fererom, nekada najbolji teniser svijeta, odlučeno je današnjim žrijebom.

Biće to treći međusobni meč dva tenisera – Ferer, koji je 38. nosilac na ovogodišnjem Vimbldonu, slavio je u prvom duelu 2005. godine u Umagu, dok se srpski teniser revanširao dvije godine kasnije u Madridu.

Đokoviću bi se u projektovanom polufinalu sastao sa Rodžerom Federerom, koji na startu igra protiv Španca Alberta Ramosa.

"Prošle godine sam osvojio Vimbldon i postao najbolji teniser svijeta. Lijepo je vratiti se na mjesto uspjeha, imam ambiciju da odbranim trofej i nadoknadim propušteno na Rolan Garosu", rekao je Đoković.

Srpski teniser je u prošlogodišnjem finalu pobijedio Nadala sa 6:4, 6:1, 1:6, 6:3 i osvojio prvi trofej na Vimbldonu.

"Mislim da još nisam pružio sve što mogu na Vimbldonu. Uvijek želim bolje, jer je tenis moj život, zaljubljen sam u ovaj sport, sve sam mu podredio. Motivacija mi je najmanji problem, uvijek hoću da napredujem i osvajam turnire", zaključio je Đoković.

Rafaela Nadala u prvom kolu očekuje duel sa Brazilcem Tomašom Belućijem, a zanimljivi parovi prvog kola kod tenisera su Endi Marej - Nikolaj Davidenko i Žo Vilfred Conga - Lejton Hjuit.

Kod dama, prvi nosilac je Ruskinja Marija Šarapova, koja će u prvom kolu igrati protiv Australijanke Anastasije Rodionove.

Prošlogodišnja pobjednica, Čehinja Petra Kvitova, četvrta kosturašica, u prvom kolu igraće protiv Akgul Amanmuradove iz Uzbekistana.

Srpska teniserka Jelena Janković baš nije imala sreće na žrijebu. Postavljena je za 18. nosioca, a za protivnicu je dobila Kim Klajsters! Belgijanka, koja je sada 53. na WTA listi, dobila je sedam od ukupno osam mečeva sa Džej Džej.

Ana Ivanović (14) bi preko Marije Hoze Martinez Sančez iz Španije u drugom kolu mogla da dođe do megdana sa Japankom Kimiko Date Krum ili Ukrajinkom Katarinom Bondarenko.

Bonus video: