Đoković: Jedva čekam duel; Nadal: Ne osjećam pritisak

"Ranije nisam uspijevao da ga pobijedim u Parizu, ali sve je moguće kada je finale u pitanju", kazao je Đoković.
66 pregleda 0 komentar(a)
Novak Đoković, Rafael Nadal, Foto: FoNet/AP
Novak Đoković, Rafael Nadal, Foto: FoNet/AP
Ažurirano: 09.06.2012. 22:03h

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković izjavio je danas da se oseća sjajno i da jedva čeka finale Rolan Garosa protiv Španca Rafaela Nadala.

"Osećam se sjajno, uzbuđen sam zbog prvog finaal na Rolan Garosu. Dobiti tri Grend slema zaredom je neverovatan osećaj, imam priliku da dođem do četvrtog. To je najveći mogući izazov, jer je i protivnik jak, ali znam da nemam šta da izgubim", rekao je Đoković gostujući na televiziji "Eurosport".

On je dodao da je protiv Švajcarca Rodžera Federera odigrao najbolji meč na ovom turniru i da mu je to podiglo samopuzdanje pred meč sa Nadalom.

"Šljaka je podloga gde se Nadal sjajno snalazi, ali jedva čekam duel. On sjajno vraća lopte, čak i iz nemogućih situacija. Ranije nisam uspijevao da ga pobijedim u Parizu, ali sve je moguće kada je finale u pitanju", kazao je Đoković.

Đoković je istakao da ga dueli sa Federerom i Nadalom teraju da pruži maksimum.

"Kad igram protiv Federera ili Nadala pokušavam da budem fokusiran na svaki poen i oni me teraju da budem maksimalno skoncentrisni od prvog do poslednjeg poena", zaključio je Đoković.

Rafael Nadal je izjavio da ne osjeća pritisak i značaj finala Rolan Garosa, koji će u nedjelju igrati protiv Đokovića.

Španac će sjutra pokušati da osvoji rekordnu sedmu pobjedu na Rolan Garosu, a Đoković da postane prvi teniser poslije 43 godine sa četiri gren slem trofeja zaredom.

"Pritisak je na nuli. Postoji, jer je riječ o novom finalu Rolan Garosa i imam šansu da ga osvojim po sedmi put, ali tako je svake godine. Napredujem iz dana u dan, ali moram da respektujem Đokovića, jer me je pobijedio toliko puta u prošlosti. Boriću se za svaku lopticu i vidjećemo da li će to biti dovoljno za pobjedu", rekao je Nadal.

Metereolozi su za sutra najavili kišni dan u Parizu i postoji mogućnost da se finalni meč odloži za ponedjeljak.

"Ukoliko bude padala kiša, igraćemo u ponedjeljak. Čuo sam da će biti padavina, ali spremam se kao da je meč sjutra", rekao je Nadal.

Finale Rolan Garosa između Đokovića i Nadala trebalo bi da počne sjutra od 15 časova.

Bonus video: