Prvijenac Marije Šarapove na Rolan Garosu

Ruska teniserka, koja će od ponedjeljka ponovo biti prva na WTA listi, u finalu je savladala Italijansku Saru Erani sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2.
57 pregleda 6 komentar(a)
Marija Šarapova, Foto: Beta AP
Marija Šarapova, Foto: Beta AP
Ažurirano: 09.06.2012. 15:10h

Marija Šarapova prvi put u karijeri je osvojila Rolan Garos - ruska teniserka, koja će od ponedjeljka ponovo biti prva na WTA listi, u finalu je savladala Italijansku Saru Erani sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2, nakon 88 minuta igre.

Šarapova je, tako, stigla i do posljednje Grend slem titule koja joj je nedostajala, pošto je 2004. godine osvojila Vimbldon, dvije godine kasnije US open, a 2008. godine i Austrlijan open.

Postala je deseta teniserka u istoriji kojoj je to pošlo za rukom.

"Mislila sam kada sam osvojila Vimbldon sa 17 godina da će mi to biti najdraži trenutak u karijeri. Ali, kada sam danas pala na koljena, shvatila sam da je ovo jako poseban trenutak, i više od toga", rekla je Šarapova, kojoj je ovo 27. titula u karijeri.

Kada je Šarapova povela 4:0 u prvom setu, bilo je jasno da će Ruskinja opravdati ulogu favorita, koju je imala još prije početka turnira u Parizu. Erani je u prvom setu vratila jedan brejk, ali nije mogla više od toga.

Šarapova je u drugom setu uzela dva brejka, nijednom nije izgubila svoj servis, pa je na kraju ekspresno stigla do trijumfa...

"Vjerujem u svoju igru. Mislim da je to jedan od razloga što sjedim ovdje i što sam osvojila četvrti Grend slem i pobijedila na Rolan Garosu, zato što sam uvijek vjerovala da mogu da budem bolja igračica", rekla je Šarapova.

Bez obzira na poraz u finalu, Sara Erani je u Parizu imala sjajne dvije nedjelje, jer je osim finala u singlu trijumfovala i u dublu zajedno sa sunarodnicom Robertom Vinći.

Ona će u ponedjeljak prvi put ući među prvih 10 na WTA listi.

Bonus video: