Neubjedljivi Đoković prošao u tri seta, Ferer eliminisan u maratonu

Srpski teniser će se za treće kolo boriti protiv Haume Munara koji je u španskom dvoboju trijumfovao protiv Davida Ferera sa 3:2
0 komentar(a)
đoković, Foto: Reuters
đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.05.2018. 15:56h

Novak Đoković je u tri seta slomio otpor brazilskog veterana Rožerija Dutru Silve i plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa.

Srpski teniser nije blistao protiv autsajdera, 134. igrača na svijetu, nije odigrao meč visokog ritma, ali je dobio na suvi kvalitet - 6:3, 6:4, 6:4.

Silva je sva tri seta oduzimao servis Đokoviću, zaslužio je da ostane i duže na terenu od dva sata i sedam minuta.

Đoković je prilično slabo servirao, iako je imao preko 70 odsto ubačenog prvog servisa, napravio je i dosta neiznuđenih grešaka - riječju, nije to bila igra koja sluti na velike stvari na Rolan Garosu.

"Nisam još stabilan u igri, ali ovo je početak turnira. Nadam se da će moja igra rasti kako vrijeme bude odmicalo", kazao je Đoković.

Samo na momente je bio na pravom nivou, u njegovoj igri nije bilo lepršavosti i konstantnosti.

"Bio sam možda i previše opušten", priznao je Đoković.

Đoković je kasnije saznao i ime narednog protivnika. Za treće kolo će se boriti protiv Haume Munara koji je u španskom dvoboju trijumfovao protiv Davida Ferera - nakon četiri sata i 19 minuta igre rezultat je bio 3:6, 3:6, 7:6, 7:6, 7:5.

Iznenađenje dana priredio je Giljermo Garsija Lopes, koji je eliminisao Stena Vavrinku - 3:2.

Osvajač Rolan Garosa iz 2015. godine nije u formi nakon povrede, koja ga je odvojila od terena skoro cijelu prošlu sezonu, a put povratka je izuzetno težak i neizvjestan.

Problema nije imao Dominik Tim, koji je u tri seta (6:2, 6:4, 6:1) savladao Bjelorusija Ilju Ivaška, a prošao je i Borna Ćorić, koji je bio bolji od Filipa Kolšrajbera (6:3, 3:6, 6:3, 6:4).

Bonus video: