Nadal i Ferer rivali u polufinalu

Rafael Nadal je sa 3:0 u setovima (7:6, 6:2, 6:3) pobijedio sunarodnika Nikolasa Almagra.
0 komentar(a)
Nadal, Foto: Beta AP
Nadal, Foto: Beta AP
Ažurirano: 06.06.2012. 19:06h

Protiv specijaliste za šljaku kakav je David Ferer, Britanac Endi Marej je morao da odigra najbolje što može da bi pobijedio – zbog problema sa leđima, ali i formom koje je imao tokom čitavog turnira, Marej, međutim, nije uspio da parira Fereru, koji je na kraju slavio 3:1, po setovima 6:4, 6:7(3), 6:3, 6:2, poslije više od četiri sata borbe.

Španac je 10 puta oduzeo servis protivniku, i imao 27 neiznuđenih grešaka od Mareja.

Ferer je, tako, uspio da razbije veliku četvorku na ATP listi, i prvi put u karijeri izbori plasman u polufinale Rolan Garosa, gdje ga očekuje “nemoguća misija” protiv sunarodnika Rafaela Nadala, protiv kojeg ima samo četiri pobjede u 19 mečeva.

"Biće teško protiv Rafe, on je najbolji igrač u istoriji na ovoj podlozi. Ali, nadam se da će meč biti dobar. Protiv Mareja je bio težak meč, posebno na psihičkom planu. Ja sam srećan što sam prvi put u polufinalu Rolan Garosa", rekao je Ferer.

Rafaelu Nadalu je trebalo dva sata i 45 minuta da u četvrtfinalu eliminiše zemljaka Nikolasa Almagra sa 3:0, po setovima 7:6 (7:4), 6:2, 6:3. Almagro se u prvom setu držao do taj-breka, u trećem je imao tri brejk-šanse, ali nijesu nije iskoristio, pa je i osmi put u isto toliko mečeva poražen od Nadala, koji je u ovom meču imao svega 16 neiznuđenih grešaka (Almagro čak 45), i čak 56 poena od ukupno 67 nakon prvog servisa za jubilarnu 50. pobjedu na Rolan Garosu, gdje brani titulu.

"Almagro je imao svoje šanse u trećem setu, jako je udarao lopticu, ali je moj servis u tim trenucima bio veoma dobar. Uz to, on je napravio jednu grešku forhendom u važnom momentu", kazao je Nadal.

Bonus video: