Sampras: Đoković je fantastičan, ali tipujem na Nadala

"Đoković je fantastičan, uostalom, prvi je na svijetu, ali vjerujem da će Nadal ponovo biti ubjedljiv na svojoj omiljenoj podlozi. Odmah do njega su Đoković i Federer", rekao je Sampras
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.05.2012. 11:54h

Jedan od velikana svjetskog tenisa, Amerikanac Pit Sampras, smatra da će Rafael Nadal odbraniti titulu na Rolan Garosu, bez obzira što Novak Đoković i Rodžer Federer potpuno ravnopravno konkurišu za osvajanje trofeja na drugom Grend slem turniru sezone.

"Nadal je nevjerovatan teniser. Cio meč igra na istom nivou i kada krene ne zaustavlja se. Kada bih sada morao da tipujem na pobjednika ovogodišnjeg Rolan Garosa, onda je to Rafa", izjavio je Sampras, navodeći da Španac ima veliko iskustvo na tom turniru i da "samo on dolazi kao pobjednik".

"Svi drugi su lovci. Đoković je fantastičan, uostalom, prvi je na svijetu, ali vjerujem da će Nadal ponovo biti ubjedljiv na svojoj omiljenoj podlozi. Odmah do njega su Đoković i Federer", ocijenio je Amerikanac, koji je osvojio 14 Grend slem titula u karijeri, ali nikada nije trijumfovao na Rolan Garosu.

"Ja sam veliki navijač Nadala i Federera i njihovo rivalstvo je strašno, vjerovatno najveće u istoriji svjetskog tenisa. Mislim da Federer može da dobije Nadala samo pod uslovom da odigra bukvalno savršen meč. U svakom drugom slučaju gubi, jer je Nadal prosto nevjerovatan", rekao je Sampras i naveo da bi iznenađenje možda mogli da naprave Britanac Endi Marej, Španac David Ferer i Kanađanin crnogorskog porijekla Miloš Raonić.

Ovogodišnji Rolan Garos, na kojem titule brane Kineskinja Na Li i Španac Rafael Nadal, na programu je od 27. maja do 10. juna.

Bonus video: