Đoković: Nadal je broj jedan na ovoj podlozi

"Rafa je uvijek favorit, čak i kada ga pobijedim sedam puta, on je jednostavno najbolji igrač na svijetu na ovoj podlozi", rekao je srpski teniser...
0 komentar(a)
Đoković i Nadal, Foto: Beta/AP
Đoković i Nadal, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.05.2012. 15:30h

Rafael Nadal je osvojio titulu u Rimu, došao je do 21. masters titule u karijeri, a Novak Đoković je nakon finalnog meča podvukao da je Španac, bez obzira na sve, apsolutni vladar šljake...

"Rafa je uvijek favorit, čak i kada ga pobijedim sedam puta, on je jednostavno najbolji igrač na svijetu na ovoj podlozi. Mislim da je naše finale u Rimu bilo prilično izjednačeno, iako me je dobio u dva seta", rekao je Đoković.

Prvi igrač na ATP listi, međutim, nije bio bez šansi u finalnom dvoboju.

"Ali, ako ne iskoristite šanse protiv Rafe, on uhvati zalet. Napravio sam mnogo grešaka, koje ne smiju da se dese kada igrate protiv Nadala. U Pariz idem sa sampouzdanjem, jer je sjajna nedjelja iza mene”, kazao je Đoković.

Nadal se vratio na drugo mjesto na ATP listi, koje je prošlog ponedjeljka prepustio Rodžeru Federeru.

"Srećan sam što sam osvojio turnir. Nikada nije lako protiv Novaka, uvijek morate da date maksimum. Zato je svaki trofej poseban. Mislim i da nisam igrao najbolje što mogu, jer kada ne servirate dobro, uvijek je teško", istakao je španski as.

Bonus video: