Nadal savladao Đokovića u finalu u Rimu

Nadal se revanširao srpskom teniseru za prošlogodišnji poraz u "vječnom gradu", ukupno osvojivši šestu titulu u karijeri u Rimu.
0 komentar(a)
Nadal, Foto: Beta/AP
Nadal, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.05.2012. 13:24h

Najbolji teniser svijeta nije uspio da odbrani titulu u Rimu - Novak Đoković je poražen od Rafaela Nadala u današnjem finalu. Španac je slavio sa 2:0 (po setovima 7:5, 6:3), nakon dva sata i 20 minuta igre.

Nadal se time revanširao srpskom teniseru za prošlogodišnji poraz u "vječnom gradu", ukupno osvojivši šestu titulu u karijeri u Rimu.

Španac je bolje počeo meč, a prvi je i stigao do brejka u petom gemu. Odlučujući trenutak desio se u finišu prvog seta kada je "kralj šljake" napravio brejk za 6:5, a potom i dobio gem na svoj servis. Osokoljen vođstvom Nadal je poveo i u drugom setu - odmah je oduzeo servis Đokoviću, a ubrzo je imao vođstvo i od 2:0.

Đoković se borio, imao je i šansu da napravi brejk, ali je Nadal, ipak, uspješno završio i drugi set...

U ukupnom skoru Nadal sada vodi protiv Đokovića sa 18:14 u pobjedama. Španac je današnjom pobjedom stigao do 21. titule na turnirima masters serije u karijeri, ali se i vratio na drugo mjesto na ATP listi, čime je preskočio Švajcarca Rodžera Federera.

Finale turnira masters serije u prijestonici Italije trebalo je da se održi u nedjelju popodne, ali je zbog kiše duel odložen i počeo je danas u podne...

Bonus video: