Federer osvojio Masters u Madridu

Federer se po broju Mastersa izjednačio sa Rafaelom Nadalom (20), kojeg će već sjutra da smijeni sa drugog mjesta ATP liste...
7 komentar(a)
Federer, Foto: Reuters
Federer, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.05.2012. 18:35h

Rodžer Federer je treći put u karijeri osvojio turnir u Madridu - Švajcarac je u finalu bio bolji od Tomasa Berdiha (3:6, 7:5, 7:5) i tako došao do 20. masters trofeja u karijeri.

Federer se po broju Mastersa izjednačio sa Rafaelom Nadalom, kojeg će već sjutra da smijeni sa drugog mjesta ATP liste.

Fedeks je došao do 74. pehara u karijeri, a četvrtog u 2012. godini - prije Madrida je bio najbolji u Roterdamu, Dubaiju i Indijan Velsu.

- Zadovoljan sam titulom, ali moram da čestitam i Tomasu koji je odigrao sjajan turnir. Siguran sam da ćemo ubuduće odigrati još mnogo važnih mečeva - rekao je Federer kojem očito ne smeta plava šljaka kao njegovim kolegama.
- Zaista se već sada radujem povratku naredne godine - kazao je Federer.

"Zadovoljan sam titulom, ali moram da čestitam i Tomasu koji je odigrao sjajan turnir. Siguran sam da ćemo ubuduće odigrati još mnogo važnih mečeva", rekao je Federer kojem očito ne smeta plava šljaka kao njegovim kolegama.

"Zaista se već sada radujem povratku naredne godine", kazao je Federer.

Berdih je bolje otvorio meč i jednim brejkom riješio set zahvaljujući sjajnoj igri s osnovne linije. Čeh je u tom dijelu igre imao čak 14 vinera i svega dvije neiznuđenje greške.

Federer je, međutim, krenuo u nastavku, a u trećem setu je servirao za meč kod rezultata 5:3, ali je Berdih vratio brejk.

Kasnije je, ipak, sve došlo na svoje, pa je švajcarski majstor dočekao grešku protivnika za trijumf.

Bonus video: