Verdaskova magija u „Magičnoj kutiji”, Nadal na koljenima

Verdasko je bio na pragu ponora, jer je njegov slavni zemljak vodio 5:2 u odlučujućem setu i servirao za pobjedu. Momak iz Madrida je, međutim, fenomenalnim forhendima sve preokrenuo
50 pregleda 1 komentar(a)
Fernando Verdasko, Foto: Beta/AP
Fernando Verdasko, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.05.2012. 17:11h

Plava šljaka u Madridu odnijela je prvu veliku "žrtvu" - Fernando Verdasko je u spektakularnom meču porazio Rafaela Nadala u osmini finala Mastersa u glavnom gradu Španije.

Nakon što je dobio prvi, a drugi set izbubio istovjetnim rezultatom (6:3), Verdasko je bio na pragu ponora, jer je njegov slavni zemljak vodio 5:2 u odlučujućem dijelu igre i servirao za pobjedu.

Momak iz Madrida je, i pored toga što su njegovi sugrađani navijali za Rafu, našao recept za uspjeh - fenomenalnim forhendima je potpuno poremetio Nadala, osvojio pet uzastopnih gemova (tri na servis rivala) i upisao jednu od najvećih pobjeda u karijeri.

Na kraju meča, od sreće je legao na podlogu i dobio ovacije svih u "Magičnoj kutiji"...

Verdasko je tako upisao prvu pobjedu u 14. meču protiv Nadala i revanširao mu se za onaj poraz u nevjerovatnom polufinalu Australian opena 2009. godine, kada je nakon fenomenalne igre morao da potpiše kapitaciju u 5. setu.

Bonus video: