Đoković preokretom do finala u Monte Karlu

Prvi reket svijeta je u polufinalu savladao Čeha Tomaša Berdiha sa 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:2, nakon sata i 42 minuta igre.
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 21.04.2012. 14:29h

Novak Đoković je prvi finalista Mastersa u Monte Karlu - prvi reket svijeta je u polufinalu savladao Čeha Tomaša Berdiha sa 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:2, nakon sata i 42 minuta igre.

To je deveta pobjeda Đokovića u 10 međusobnih duela.

Srpski teniser je u prvom setu vodio 4:2, ali je onda neočekivano stao, što je Berdih iskoristio da dobije četiri uzastopna gema i osvoji prvi set.

U nastavku meča, međutim, dileme nije bilo. Đoković je oduzeo servis protivniku u drugom gemu drugog seta, i tu prednost sačuvao do kraja.

U trećem setu je Đoković napravio brejk u prvom i trećem gemu, pri tome sačuvao svoj servis za ubjedljivih 4:0 i do kraja rutinski priveo meč kraju.

Đokoviću je to drugo finale Mastersa u Monte Karlu, nakon onog iz 2009. godine, kada je poražen od Španca Rafaela Nadala.

Protivnik Đokovića u finalu biće bolji iz duela između Nadala i Francuza Žila Simona.

Inače, meč je odigran u uslovima koji su bili na ivici regularnosti, jer je jak vjetar pravio probleme obojici tenisera, zbog čega je napravljen izuzetno veliki broj neiznuđenih grešaka.

Gotovo svaka sporija loptica mijenjala je pravac, a mnogo muke Đoković i Berdih su imali i zbog toga što je vetar podizao šljaku.

"Uslovi za igru su bili zaista teški, vetar je duvao veoma jako i sve vrijeme je mijenjao pravac. Obojica smo pravili dosta duplih grešaka na servis. Mislim da je to meni više pomoglo jer on na svoj servis baca loptu dosta visoko", rekao je Đoković.

Srpski teniser je istakao da nije znao da li će mochi da prođe u finale, pošto mu je prije dva dana umro djed.

"S obzirom na okolnosti, nisam znao da ću moći da dođem do finala ove nedjelje. Uvijek dajem najbolje što mogu i vjerujem u pobjedu u svakom meču koji igram", istakao je najbolji teniser svijeta.

Pošto prošle godine nije igrao na ovom turniru, Đoković je plasmanom u finale zarado 600 bodova i dodatno povećao prednost na ATP listi u odnosu na drugoplasiranog Nadala, koji je sedam godina zaredom pobeđivao u Monte Karlu.

Bonus video: