Đoković lako protiv Hasea, u polufinalu sa Berdihom

Najbolji teniser svijeta je slavio u dva seta, 6:4, 6:2, nakon 78 minuta igre, pa će u polufinalu igrati protiv Berhida koji je izbacio Mareja.
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.04.2012. 13:53h

Novak Đoković je lako preskočio Holanđanina Robina Hasea i plasirao se u polufinale Mastersa u Monte Karlu - najbolji teniser svijeta je slavio u dva seta, 6:4, 6:2, nakon 78 minuta igre.

Đoković je tokom meča imao nekoliko padova u igri, kao što je mini serija protivnika od 4:1 do 4:4 u prvom setu ili izgubljen servis gem poslije neiskorišćene meč lopte u drugom. Ipak, treća pobjeda u isto toliko međusobnih mečeva sa Haseom nije dolazila u pitanje.

"Iza mene je teška nedjelja, ali to je život. Njegov duh uvijek će biti sa mnom", kazao je Đoković.

Đokovićev djed, za koga je bio veoma vezan, preminuo je juče, uoči Đokovićevog duela sa Aleksandrom Dolgopolovim.

"Teško je igrati tenis u stanju u kojem se osjećam. Pamtiću ga kao velikog čovjeka i znam da me i dalje podržava sa nebesa", dodao je najbolji srpski teniser.

Srpski teniser u polufinalu će igrati protiv Čeha Tomaša Berdiha, koji je ranije danas iznenadio Britanca Endija Mareja sa 2:1, po setovima 6:7 (4:7), 6:2, 6:3.

Biće to njihov 10. međusobni duel, a trenutni skor je 8:1 za Đokovića. Berdih je dobio samo polufinale Vimbldona 2010. godine.

Turnir u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 2,95 miliona eura.

Bonus video: