Đoković pobijedio pa zaplakao

Nakon posljednjeg poena je kriknuo, čučnuo, a onda sa suzama u očima gledao ka nebu. Ka čovjeku kojeg je zvao đedo Vlado, kojeg je pomenuo kao jednu od najvažnijih osoba u svom životu
67 pregleda 0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.04.2012. 17:03h

Mučio se, borio se sa samim sobom i raspoloženim Aleksandrom Dolgopolovom, ali je na kraju digao ruke ka nebu i uz suze posvetio pobjedu svom preminulom djedu Vladimiru.

U pitanju je, naravno, Novak Đoković, koji je na zagrijavanju za osminu finala Mastersa u Monte Karlu saznao da mu je umro djed, kojem je nedavno posvetio turnir u Majamiju.

Potresna vijest iz Beograda potpuno je poremetila prvog reketa svijeta, koji je izgubio prvi set sa 6:2.

U nastavku je, međutim, preuzeo konce igre - drugi dio igre je dobio 6:1, a u trećem je oduzeo servis Ukrajincu na 4:4 i onda lagano priveo meč kraju.

Nakon posljednjeg poena je kriknuo, čučnuo, a onda sa suzama u očima gledao ka nebu.

Ka čovjeku kojeg je zvao đedo Vlado, kojeg je pomenuo kao jednu od najvažnijih osoba u svom životu na gostovanju u čuvenoj TV emisiji "60 minuta"...

Novak Đoković je bio izuzetno vezan za đeda po očevoj strani, a u njegovoj kući u beogradskom naselju Banjica proveo je maltene cijelo djetinjstvo.

Zbog toga je vijest o njegovoj smrti dočekao u suzama, što su osvjedočile i televizijske kamere, ali je ipak odlučio odigra meč sa Dolgopolovom.

Vidno potrešeni Đoković izgubio je prvi set, a vrisak srpskog tenisera nakon što je napravio brejk na početkom drugog seta prolomio se Monte Karlom.

Duel na Centralnom terenu na početku trećeg seta prekinuo je jak pljusak, a nakon što su se igrači vratili na teren Đoković je poslije velike borbe stigao do pobjede.

Vladimir Đoković je porijeklom iz Jasenovog polja, kraj Nikšića, ali je rođen u Zvečanu na Kosovu. Kao mladić je preselio u Beograd, gdje je dobio posao, a tu je i zasnovao porodicu.

Titulu na Mastersu u Majamiju prošlog mjeseca Novak je posvetio upravo svom djedu, koji je bio teško bolestan.

„Želim da posvetim ovu titulu mom đedu Vladu, koji mi je uvijek bio izvor pozitivne energije. On je moj heroj i idol. Od malih nogu me je učio da se nikada ne predajem. Trofej u Majamiju je za tebe moj voljeni Vlado”, napisao je tada na Tviteru.

Bonus video: