Raonić ispao, Tomiću prva pobjeda na šljaci

Heroj dana je Pol-Anri Matju - nekada 12. igrač svijeta je pauzirao 16 mjeseci, ali je opravdao specijalnu pozivnicu ubjedljivom pobjedom nad Amerikancem Donaldom Jangom (6:0, 6:1)
0 komentar(a)
Miloš Raonić, Foto: Reuters
Miloš Raonić, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.04.2012. 21:20h

Jedan od najvećih talenata svjetskog tenisa, Bernard Tomić, prvi put u karijeri je pobijedio u jednom meču na šljaci.

Momak rođen 21. oktobra 1992. u Štutgartu, kao sin Hrvata i Bosanke, od svoje treće godine živi u Australiji i mnogi stručnjaci vjeruju da će biti jedan od brojnih osvajača grend slema sa najmanjeg kontinenta.

U Monte Karlu je pokazao vidan napredak, jer je za svega 62 minuta savladao upornog Uzbekistanca Denisa Istomina (6:4, 6:3).

"Počinjem da učim kako da igram na ovoj podlozi. Klasični šljakaši igraju daleko iza osnovne linije, ali je moj tenis mnogo drugačiji. A ukoliko ga nametnem, nikome nije lako protiv mene, čak ni na šljaci", rekao je Tomić, koji i živi u Monaku.

Njegov rival u 2. kolu trećeg Mastersa sezone biće Ukrajinac Aleksandr Dolgopolov, koji je oduvao Huan-Ignasija Ćelu (6:2, 6:2).

Za razliku od Tomića, drugi veliki talenat svjetskog tenisa nije mogao do 2. kola - Miloš Raonić je zbog ogromnog broja neiznuđenih grešaka poražen sa 6:2, 3:6, 6:3 od Alberta Montanjesa, koji je izborio meč sa Jankom Tipsarevićem.

Fernando Verdasko je preživio duel sa Belgijancem Olivijeom Rohusom (4:6, 6:2, 7:5), a heroj dana je Pol-Anri Matju - nekada 12. igrač svijeta je na turnir došao sa specijalnom pozivnicom, jer je zbog 16-mjesečne pauze pao na 352. mjesto ATP liste, i opravdao je ubjedljivom pobjedom nad Amerikancem Donaldom Jangom (6:0, 6:1).

"Teško mi je bilo da zamislim da ću opet igrati na Centralnom terenu. O tome sam sanjao, ovo je novi početak moje karijere", naglasio je 30-godišnji Francuz.

Prvi reket svijeta Novak Đoković i sedmostruki uzastopni pobjednik u Kneževini, Rafael Nadal, na teren će tek u srijedu.

Srpski as čeka pobjednika meča Viktor Hanesku - Andreas Sepi, dok se Kralj šljake sastaje sa Jarkom Nieminenom.

Bonus video: