Federer bolji od Raonića, Nadal savladao Granoljersa

"U nekim momentima sam birao pogrešne udarce, mislim da je to napravilo razliku. Ali, sa iskustvom ću i to da popravim", kazao je Raonić nakon prvog okršaja u karijeri protiv Federera
0 komentar(a)
Federer i Raonić, Foto: Reuters
Federer i Raonić, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.03.2012. 11:38h

Miloš Raonić je stvorio probleme Rodžeru Federeru, ali je senzacija izostala - Švajcarac je slavio sa 2:1 u setovima (6:7, 6:2, 6:4) i plasirao se u osminu finala gdje ga čeka duel sa Tomasom Belućijem iz Brazila.

"Mislim da mi je iskustvo dosta pomoglo u ovom meču. Bio sam miran, mnogo puta sam u karijeri igrao protiv dobrih servera i znao sam da moram da ostanem fokusiran", rekao je Federer.

Švajcarac je u seriji od 11 pobjeda zaredom, a od čuvenog polufinala protiv Novaka Đokovića na US openu slavio je u 35 od 37 mečeva.

"U nekim momentima sam birao pogrešne udarce, mislim da je to napravilo razliku. Ali, sa iskustvom ću i to da popravim", kazao je Raonić nakon prvog okršaja u karijeri protiv Federera.

Kanađanin je prvi set riješio nakon taj-breka, ali kasnije nije imao puno šansi...

U osminu finala se plasirao i Rafael Nadal - Španac je prepustio samo pet gemova zemljaku Marselu Granoljersu (6:1, 6:4), a naredni protivnik će mu biti Aleksandr Dolgopolov.

A Ana Ivanović je konačno upisala trijumf koji može da nagovijesti da ima snagu za povratak u vrh svjetskog tenisa.

Srpska teniserka je savladala Karolin Voznjacki (6:3, 6:2) i došla do trećeg trijumfa u pet međusobnih mečeva protiv Dankinje.

"Mnogo sam srećna. Mislim da nisam mnogo griješila osim u prva dva gema na svoj servis, ali sam zaista zadovoljna koliko sam agresivna bila u ovom duelu", rekla je Ivanović, koju u osmini finala čeka Marion Bartoli.

Bonus video: