Nadal: Nisam opsjednut Đokovićem

"Novak je tenis podigao na viši nivo, ali niko nije vječan. Jednog dana neko će biti bolji od njega, ne znam da li ću to biti ja", kazao je španski teniser.
0 komentar(a)
Rafael Nadal, Foto: Beta AP
Rafael Nadal, Foto: Beta AP
Ažurirano: 09.03.2012. 10:03h

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je da nije opsjednut Novakom Đokovićem, uprkos sedam uzastopnih poraza od srpskog tenisera, uključujući posljednja tri u finalima Grend slem turnira.

"Nemam želju za osvetom, nisam opsjednut nijednim pojedinačnim igračem", kazao je Nadal na konferenciji za novinare pred početak turnira iz serije Masters 1000 u američkom Indijan Velsu.

Prije godinu dana, Nadal je u finalu tog turnira doživio prvi od sedam poraza od Srbina, svih sedam u mečevima za pehar.

"Svaki put kada se vratim na teren kako bih trenirao, ne mislim na Novaka, mislim na napredak", dodao je drugi teniser svijeta, koji nije nastupao na turnirima od poraza od Đokovića u finalu Otvorenog prvenstva Australije, spektakularnom maratonu od pet setova i skoro šest sati igre.

"To je bio veliki meč, zahtijevan fizički i mentalno. On je pobijedio, ja sam izgubio, ali sam bio zadovoljan što sam učestvovao u takvom meču", kazao je 25-godišnji Nadal, koji je na turniru u Indijan Velsu trijumfovao 2007. i 2009.

"Novak je tenis podigao na viši nivo, ali niko nije vječan. Jednog dana neko će biti bolji od njega, ne znam da li ću to biti ja", kazao je španski teniser.

Nadal će u drugom kolu turnira igrati protiv Argentinca Leonarda Majera ili Kolumbijca Alehandra Falje.

Takođe na konferenciji za novinare, Britanac Endi Marej govorio je o saradnji s bivšim teniskim asom Ivanom Lendlom koja je počela ove sezone.

"Imamo mnogo toga zajedničkog, veliki smo radnici. Ivan je bio jedan od prvih koji je ozbiljno shvatio aspekat fizičke pripreme u tenisu.

Veoma se dobro uklopio u moj tim. Proveli smo deset dana zajedno prije Dubaija i pridružiće mi se na (narednom Mastersu) u Majamiju, kazao je Marej.

Četvrti na listi najboljih tenisera svijeta, koji, međutim, u karijeri još nema gren slem titulu, izgubio je prošlog mjeseca od Djokovića u polufinalu Otvorenog prvenstva Australije, a potom je Srbinu nanio prvi poraz u sezoni, u polufinalu turnira u Dubaiju prošle sedmice, nakon čega je u finalu poražen od Rodžera Federera.

"Osjećam da sam ove sezone bliži Novaku nego prošle godine, snažniji sam i opušteniji", kazao je Mari.

"Zaista sam napredovao u forhendu, pravim manje grešaka i forhend je postao moje oružje", dodao Škot.

Bonus video: