Ljubičić: Povlačim se

“Sportisti nikada nije lako da objavi kraj karijere. Ipak, radujem se sljedećoj fazi života. Tenis mi je puno dao i želim i dalje da ostanem vezan uz njega”, rekao je Ljubičić
0 komentar(a)
Ivan Ljubičić, Foto: Reuters
Ivan Ljubičić, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.03.2012. 11:13h

Ivan Ljubičić objavio je da će se sljedećeg mjeseca, nakon turnira u Monte Karlu, povući iz profesionalnog tenisa.

“Sportisti nikada nije lako da objavi kraj karijere. Ipak, radujem se sljedećoj fazi života. Tenis mi je puno dao i želim i dalje da ostanem vezan uz njega i nastavim da mu doprinosim na bilo koji način”, rekao je Ljubičić.

Igrač koji je rođen u Banjaluci za 10 dana puni 33 godine, a trenutno je 40. igrač na ATP listi.

Osvojio je 10 titula u karijeri, Dejvis kup i olimpijsku bronzu, a 2006. bio je treći igrač svijeta.

U karijeri je ostvario 429 pobjeda i doživio 295 poraza. Od nagrada na turnirima tokom karijere osvojio je nešto preko 10 miliona dolara.

Počast Ljubičiću odao je najtrofejniji teniser svih vremena, Rodžer Federer.

“Ljubičić mi je jako dobar prijatelj i tužno ga je vidjeti kako se zaista povlači, iako sam za to znao već neko vrijeme. Razgovarali smo više puta o tome, ali mislim da je sada pravo vrijeme da se posveti porodici, jer je tek dobio kćerku”, rekao je Federer.

Maestro iz Bazela je istakao da je Ljubičić “imao prekrasnu karijeru”.

“On je jedan od tenisera kojeg se protivnici najviše boje. Puno je dao i tenisu, ne samo na terenu, nego i kao dio upravljačkog sistema. Ima svijetlu budućnost pred sobom u tenisu ili bilo čemu čime želi da se bavi. Pametan je i dobra je osoba, šteta što odlazi”, zaključio je Fedeks.

Vijest o povlačenju Ljubičić je objavio na mjestu svog posljednjeg velikog uspjeha - na turniru u Indijen Velsu, takozvanom “petom grend slemu”, koji je osvojio 2010. godine.

Bonus video: