Ana i Jelena u četvrtfinalu Dubaija

Srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković plasirale su se u čevrtfinale turnira u Dubaiju.
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.02.2012. 16:03h

Srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković plasirale su se u čevrtfinale turnira u Dubaiju.

Ana Ivanović je savladala Ruskinju Mariju Kirilenko sa 2:0, po setovima 6:2 7:6, nakon sata i 52 minuta igre i revanširala se Ruskinji za poraz u Tokiju prošlog ljeta.

Ona će se u četvrtfinalu igrati sa pobjednicom duela između Dankinje Karoline Voznijacki i Rumunke Simone Halep.

U prvom setu Ivanovićeva je tri puta oduzela servis Ruskinji uz odličan procenat iskorišćenih brejk lopti,pa je uz jedan izgubljen gem na svoj servis, brzo stigla da vođstva od 1:0.

U drugom setu viđena je izjednačena i uzbudljiva borba. Teniserke su dobile po tri gema na svoj i servis protivnice pa je poslije puno preokreta pobjednik riješen u taj-brejku u kome je Ivanovićeva bila bolja 7:4.

Jelena Janković je u osmini finala savladala Italijanku Flaviju Penetu sa 2:0 (6:4 6:2), za sat i 40 minuta igre.

To je njen šesti trijumf protiv Penete u osam međusobnih susreta.

U prvom setu obje teniserke uspjele su da oduzmu servis protivnici, ali je Jankovićeva bila uspješnija pošto je od sedam brejk lopti realizovala dvije i povela.

U drugom setu, ponovo je viđeno dosta promjena i oduzimanja servisa, a Peneta je od četiri brejk prilike iskoristila jednu, dok je Jankovićeva iz istog broja šansi tri puta oduzela servis Italijanki i prošle u četvrtfinale.

Jelena će u četvrtfinalu igrati protiv Australijanke Samante Stosur, koja je u osmini finala bila bolja od Čehinje Lucije Safarove sa 2:1 (6:1, 6:7, 6:1).

Nagradni fond turnira u Dubaiju je dva miliona dolara.

Bonus video: