Raonić odbranio titulu u San Hozeu

"Osjećam da sam danas mnogo bolji igrač nego što sam bio prošle godine, kada sam vjerovatno pomislio da sam bolji nego što sam stvarno bio”, kazao je Raonić.
53 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Raonić, Foto: Beta AP
Miloš Raonić, Foto: Beta AP
Ažurirano: 20.02.2012. 09:33h

Milošu Raoniću, očigledno, prija San Hoze – kanadski teniser crnogorskog porijekla odbranio je titulu u Kaliforniji, pošto je u finalu savladao Uzbekistanca Denisa Istominom sa 7:6 (7:3), 6:2, poslije 79 minuta igre.

Raonić je, tako, postao prvi igrač na ATP turu koji je u ovoj godinu osvojio dvije titule, pošto je u januaru trijumfovao i u Čenaju.

Uz prošlogodišnji titulu u San Hozeu, Raonić sada ima tri trofeja u karijeri.

Raonić je dominirao u San Hozeu sa 61 asom, a dobio je 86 odsto poena nakon uspješnog prvog servira. Samo je jednom izgubio servis na turniru...

“Mislim da sam prilično besprijekorno servirao tokom nedjelje. Osjećam da sam danas mnogo bolji igrač nego što sam bio prošle godine, kada sam vjerovatno pomislio da sam bolji nego što sam stvarno bio. Igrao sam dobro na turniru, gdje je bio sjajno pobijediti prošle godine, ali je još bolji osjećaj što sam uspio da odbranim titulu”, kazao je Raonić.

Prvi set je odlučen u taj-brejku, u koje je Raonić vrlo brzo otišao na 6:1, dok je u drugom rođeni Podgoričanin iskoristio obje brejk šanse i postao prvi igrač od Endija Mareja (2006-2007) koji je u San Hozeu odbranio titulu.

“Osvojio sam samo četiri poena na njegov servis, bilo mi je jako teško na reternu. U takvim uslovima jako je teško dobiti meč. Znao sam da je Raonić odličan server i dobar igrač”, kazao je Istomin.

Bonus video: