Španija, Češka i SAD lako do četvrtfinala

Ovo je Španiji bio 22. uzastopni trijumf na domaćem terenu u Dejvis kupu, a ukupno 24. zaredom na šljaci.
0 komentar(a)
Kurijer i Fiš, Foto: Beta AP
Kurijer i Fiš, Foto: Beta AP
Ažurirano: 11.02.2012. 22:56h

Španija se plasirala se u četvrtfinale Dejvis kupa, pošto je danas u Ovijedu povela sa nedostižnih 3:0 protiv Kazahstana u duelu prvog kola Svjetske grupe.

Odlučujuću pobjedu za Španiju ostvario je dubl Marsel Granoljers i Mark Lopez, koji je savladao Jevgenija Koroljeva i Jurija Šćukina sa 3:0, po setovima 6:2, 6:3, 6:1.

Prethodno su u petak u singlu pobJede ostvarili Huan Karlos Ferero i Nikolas Almagro.

Ovo je Španiji bio 22. uzastopni trijumf na domaćem terenu u Dejvis kupu, a ukupno 24. zaredom na šljaci.

Selektoru "furije" Aleksu Koreči učešće u duelu sa Kazahstanom otkazali su Rafael Nadal, David Ferer, Felisijano Lopez i Fernando Verdasko, svi uz obrazloženje da imaju "gust" kalendar takmičenja.

Španci će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela reprezentacija Austrije i Rusije.

Dalje ide i SAD, koja je lako u gostima eliminisala Švajcarsku, kojoj nije pomogao ni Rodžer Federer. Amerikanci su u Friburgu danas poveli sa nedostižnih 3:0, a odlučujući treći poen gostima donio je dubl Majk Brajan - Mardi Fiš koji je bio bolji od Federera i Stanislasa Vavrinke rezultatom 3:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:3, 6:3.

U petak su prve dvije pobjede u singlu za američki tim ostvarili Džon Izner protiv Rodžera Federera (3:1), odnosno Fiš protiv Vavrinke (3:2).

Češka je do nedostižnih 3:0 došla preko dubla Tomas Berdih - Radek Stepanek koji je bio bolji od Danijela Braćalija i Potita Staraćea rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:4, 6:2.

Češka će se u četvrtfinalu sastati sa pobjednikom meča Srbija - Švedska.

Švedska je danas smanjila je vođstvo Srbije na 2:1. Prvi poen za Švedsku osvojili su Robert Lindšted i Johan Brunstrom koji su u dublu, u Nišu, poslije više od četiri sata borbe savladali Nenada Zimonjića i Janka Tipsarevića sa sa 3:2, po setovima 3:6, 6:3, 7:6 (7:4), 6:7 (3:7), 10:8.

Vođstvo Srbiji u petak donijeli su Janko Tipsarević i Viktor Troicki, koji su savladali Filipa Prpića (3:0) i Mihaela Rideršteda (3:1).

"Skupljaćemo energiju za sjutrašnje mečeve. Nadam se da ćemo uz pomoć ove predivne niške publike otvoriti vrata četvrtfinala", rekao je selektor reprezentacije Srbije Bogdan Obradović.

U nedjelju će prvi na teren Janko Tipsarević koji će igrati protiv Mihaela Rideršteda, a potom slijedi duel Viktor Troicki - Filip Prpić.

Bonus video: