Sančes Vikario krivi roditelje za gubitak novca

Španska teniserka optužila ih je da su bili opsjednuti njenom karijerom i da su joj se miješali u ljubavni život.
206 pregleda 0 komentar(a)
Aranča Sančez Vikario, Foto: Reuters
Aranča Sančez Vikario, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.02.2012. 17:13h

Španska teniserka Aranča Sančes Vikario okrivila je svoje roditelje za gubitak oko 45 miliona eura koje je zaradila tokom karijere.

Ona je u svojoj knjizi "Naprijed Aranča! Memoari jedne borbe, života i žene", koja je objavljena danas, navela da ne razgovara sa najbližim članovima porodice.

Španska teniserka optužila oca Emilija i majku Marisu da su bili opsjednuti njenom karijerom i da su joj se miješali u ljubavni život, te da su sumnjivim menadžmentom doveli u situaciju u kojoj se sada nalazi, da se bori s otplatom silnih dugova.

"Jednostavna procjena svega što sam zaradila u karijeri kreće se oko 45 milijuna eura. Moji roditelji nisu mi ostavili ništa, sada sam dužna poreznicima i neću biti tiho", napisala je Aranča.

Španska teniserka je navela da joj je majka “odlučivala o njenoj kosi, odjeći...”

“Kada bih kupila nešto samostalno, rijetko joj se sviđalo. Danas sam bez sredstava. Moja imovina danas vrijedi puno manje od one mog brata Havijera koji je tokom karijere zaradio manje od mene...Nikad nisam dovodila u pitanje načine na koje je moj otac upravljao mojim novcem. Bila sam žrtva, pokradena sam."

Njena majka Marisa odgovorila je pismom španskim medijima u kojem je navela da su ona i njen suprug Emilio očajni zbog optužbi kćerke.

"Kako smo čitali što je napisala, tonuli smo sve dublje i dublje i dublje u očaj, ne samo zbog laži koje su se ređale jedna za drugom, nego još više zbog stanja u kojem je naša kćerka. Dvadeset godina žrtvovali smo vlastite živote za njenu karijeru. Ja sam je lično od rane dobi pratila na svaki turnir, ostavljajući muža i ostalu djecu. Tada je moj muž Emilio ostavio posao kako bi bio uz nju. Dali smo sve od sebe. Očito nismo uspjeli. Optuženi smo da smo je ostavili u ruševinama i zamjera nam kao da smo njeni najgori neprijatelji", navela je majka Marisa.

Sančes Vikario se povukla u novembru 2002, a tokom karijere tri puta je osvojila Otvoreno prvenstvo Francuske i jednom SAD, kao i po dvije srebrne i bronzane medalje na Olimpijskim igrama.

Bonus video: