Azarenka ne može da vjeruje da je pobijedila

"Odmah poslije pobjede nisam mogla da shvatim šta se dešava i nisam mogla da vjerujem da je gotovo, jer sam prešla dalek, dalek put", rekla je Azarenka.
0 komentar(a)
Viktorija Azarenka, Foto: Reuters
Viktorija Azarenka, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.01.2012. 15:00h

Bjeloruskinja Viktorija Azarenka rekla je da ne može da vjeruje da je pobijedila na Otvorenom prvenstvu Australije, kao i da su joj osjećanja pomiješana poslije svog prvog Grend slem trijumfa i dolaska na prvo mjesto svjetske rang-liste teniserki.

Poslije meča u Melburnu u kome je "isprašila" Mariju Šarapovu 6:3, 6:0, Azarenka je pala na koljena, a onda je digla ruke i sa usta joj se moglo pročitati "Šta se desilo?".

"Sigurno najbolji osjećaj. Ne pitajte me ništa o igri, nemam pojma šta se dešavalo. Ovo je čista radost. Ne mogu da vjerujem da je gotovo", rekla je 22-godišnja teniserka odmah poslije meča.

Kada je izašla među novinare bila je pribranija.

"Osjećam različite emocije trenutno. Odmah poslije pobjede nisam mogla da shvatim šta se dešava i nisam mogla da vjerujem da je gotovo, jer sam prešla dalek, dalek put. Nisam imala ni dana odmora, tako da sam samo igrala. Tek me sada pogodilo saznanje da je gotovo i da sam pobijedila. Uživam i dalje", rekla je Azarenka.

Ona je mnogo puta isticala koliko joj je važna porodica, ali je sada rekla da još nije uspjela da se čuje ni sa kim.

"Dobila sam samo poruke. Pozivi ne prolaze. Mislim da je do prijema, a tu je i neka gospođa iz Kine koja mi govori nešto kad god okrenem broj, tako da definitivno nisam dobijala koga sam tražila. Ali, prvo što ću da kažem porodici je da ih mnogo volim i zahvalim im se na podršci. Jer, bez njih ne bih ni bila ovdje. Ne bih slavila. Dugujem im sve", rekla je Azarenka.

Tek tada je mogla da počne da priča o meču.

"Prva dva gema bila su pomalo katastrofa , ali onda sam nekako uspjela da uhvatim ritam. Opustila sam se i počela da se koncentrišem na trenutak u svakom poenu i pokušavala da uradim sve što treba da dobijem taj poen", rekla je Azarenka.

Ona je odbacila novinarsku tvrdnju da nije bila nervozna, a onda i tvrdnju da nije bila "super nervozna".

"Mislite da nisam bila nervozna? Ma, bila sam i super nervozna. Nisam mogla da dočekam da izađem na teren i zaigram. Dugo je trajalo to čekanje. To je izgledalo ovako: “Važi, sad sam spremna. Sad sam spremna. Kada izlazim? Kad izlazim? Koliko je sati?'", duhovito je opisala svoje stanje.

"Mislim da sam samo dobro izašla na kraj sa situacijom poslije malo opuštanja u početku. Počela je zaista agresivno, što me uhvatilo malo nespremnu, jer sam i ja htjela da budem agresivna, a nisam baš uspjela. Drago mi je, međutim, što mogu da ostanem skromna i idem korak po korak. Samo sam nastavljala da se borim i da ulazim u ritam", rekla je Azarenka.

Osim trijumfa u Australiji, ova teniserka je osvojila i prvo mjesto WTA liste.

"Ostvario mi se san. Sanjala sam i vrijedno radila da osvojim Grend slem, a biti prva na svijetu je prilično dobar bonus", kazala je Azarenka.

Bonus video: