Šarapova: Azarenka je bila je u svemu bolja, ja sam bila kao zec

"Ona je bila za korak brža, njeni udarci bolji", rekla je Šarapova novinarima u Melburnu poslije poraza 6:3, 6:0.
0 komentar(a)
Marija Šarapova, Foto: Beta AP
Marija Šarapova, Foto: Beta AP
Ažurirano: 28.01.2012. 14:37h

Ruska teniserka Marija Šarapova rekla je danas da je zasluženo izgubila od Bjloruskinje Viktorije Azarenke u finalu Otvorenog prvenstva Ausralije, pošto je, kako je kazala, njena protivnica "sve radila bolje", a sebe je uporedila sa zecom.

"Sve je radila bolje nego ja. Odigrala samo dobro prvih nekoliko gemova, i to je bilo to. Onda je ona bila ta koja je bila agresivna i dobro udarala. Ja sam trčkarala kao zečica pokušavajući da je stignem. Ona je bila za korak brža, njeni udarci bolji", rekla je Šarapova novinarima u Melburnu poslije poraza 6:3, 6:0.

Ovo Šarapovoj nije prvi put da svoje kretanje na terenu poredi sa životinjama, pošto je prije neku godinu sebe uporedila sa "kravom na ledu" poslije meča na Rolan Garosu. Osim trofeja za prvi grend slem sezone, današnji meč donosio je i prvo mjesto na WTA listi.

Ruskinja je osvojila do sada tri grend slem titule, a isto toliko puta je učestvovala u finalima, dok je Azarenka mnogo manje iskusna, pošto je do sada osvojila dvije Grend slem titule u mješovitom dublu.

"Samo sam u prva dva gema, od toliko gemova, osjećala da je nervozna, a, znate, meč nije gotov dok se ne završi. Bez obzira na ta dva gema (znala sam da to ništa ne znači). Ja sam imala toliko mečeva u karijeri u kojima sam užasno počinjala. Ponekad to ne znači ništa dok se ne vidi šta je na kraju", rekla je Šarapova.

"Jeste ovo bilo njeno prvo Grend slem finale, ali je učestvovala na velikim turnirima i pobjeđivala je na velikim takmičenjima. Nije baš da je došla ovdje kao neiskusna igračica. Pobijedila je mnogo njih iz vrha u karijeri... Znala sam da sigurno ima iskustva. Pobijedila me prošle godine u Majamiju", kazala je teniserka koja će od ponedjeljka biti druga na svjetskoj rang listi.

Ona je kazala da joj je teško pao poraz, ali da mora da se tješi time da je dolazak do finala veliki uspjeh i da je ponosna što je došla do kraja Australijan opena. Uprkos porazu, Šarapova je rekla da vjeruje da će tek pružati najbolje partije u životu.

“Apsolutno verujem u to. Vjerujem da imam još mnogo posla i stvari koje mogu da popravim. Zato još igram. Mislim da ako se sportista probudi, bilo kojim sportom da se bavi, i pomisli da ne može da bude bolji ili da ne može da se popravi ili da neće imati dobrih dana ispred sebe, onda je jako teško raditi", rekla je 24-godišnja Ruskinja sa američkim pasošem.

Bonus video: