Đoković: Moram da popravim servis

"Nemam nikakvih fizičkih problema. Osjećam se veoma spremno i svježe. Danas mi je malo teško da dišem, jer mi je nos bio zapušen", kazao je prvi teniser svijeta.
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Fonet
Novak Đoković, Foto: Fonet
Ažurirano: 25.01.2012. 17:15h

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je danas poslije pobjede nad Davidom Fererom iz Španije sa 3:0 u setovima i plasmana u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije da još treba da popravi servis.

"Mislim da sam udarao lopticu zaista dobro sa osnovne linije, a on je imao periode u meču kada je igrao veoma dobro. Možda je servis mogao da mi bude malo bolji, ali u principu odigrao sam odličan meč", rekao je Đoković.

On je kazao da povreda koju je dobio u meču nije ozbiljna, već da je imao samo iznenadni bol.

"Nemam nikakvih fizičkih problema. Osjećam se veoma spremno i svježe. Danas mi je malo teško da dišem, jer mi je nos bio zapušen", kazao je prvi teniser svijeta.

Đoković je ocijenio da nije zabrinut za svoje fizičko stanje, da se osjeća dobro i da će se normalno oporaviti za sljedeći meč.

"U ovoj fazi turnira, kada igrate sa nekim kao što je David (Ferer) koji udara sa osnovne linije sa obje strane i koji vas tera da odigrate pet do deset udaraca u poenu, vaša fizička snaga i izdržljivost dolaze u pitanje", rekao je on.

Đoković će u polufinalu igrati protiv Britanca Endija Marija, a srpski teniser je rekao da očekuje odličan meč i da će biti potrebno mnogo truda da izađe kao pobjednik iz tog duela.

"On izgleda spremno, igra dobro i veoma je motivisan da osvoji Grend slem. Prošla dva turnira u Melburnu je igrao finale, dokazuje se i izaći će na teren da to uradi ponovo. Međutim, i ja ovde igram dobro posljednjih nekoliko godina. Nadam se da mogu ponoviti isto što sam uradio prošle godine", rekao je Đoković.

Dvojica tenisera su i prošle godine na Australijen openu igrali polufinale, a kao pobjednik izašao je srpski igrač.

"Prošle godine u finalu igrali smo dosta dugih poena, ali je na kraju ispalo kako sam očekivao. Ovaj teren i uslovi su sporiji u odnosu na druge turnire. Moja i njegova igra se baziraju na osnovnu liniju i volimo da se osjećamo opušteno u razmjeni. Siguran sam da će ovo biti taktički izazov i veoma je važno od starta biti koncentrisan", kazao je Đoković.

Vodeći na svjetskoj rang listi tenisera je istakao da "još ne vidi sebe u finalu".

"Ljudi ne shvataju koliko je teško doći do polufinala, meni je to u posljednje vrijeme često uspijevalo. Postoji mnogo konkurentnih igrača, mnogi su veoma motivisani da pobijede nas bolje plasirane. To naš uspjeh čini još većim", kazao je Đoković.

Đoković je podsjetio da su on i Marej prijatelji već dugo i da je lijepo kada je uspješan i onaj sa kojim si odrastao.

"Naše prijateljstvo je dugo, još od vremena kada smo imali po 12 godina i igrali prvi turnir u Francuskoj. Odigrali smo mnogo zajedničkih turnira u juniorskoj konkurenciji. Kada ste prijatelj sa nekim dosta dugo onda imate mnogo poštovanja prema njemu. Mislim da je to obostrano, a zajedno treniramo kada god to možemo", rekao je srpski teniser.

Mareja je od nedavno počeo da trenira nekada najbolji teniser svijeta Ivan Lendl.

"Mislim da to što mu je sada Lendl trener može dosta da promijeni. Endi će sigurno zaigrati još bolje kako vreme bude prolazilo", zaključio je Đoković.

Bonus video: