Đoković lako sa Fererom, u polufinalu protiv Mareja

"Presudile su lopte koje su otišle blizu linije. Poslije drugog seta sam osjetio veliku mentalnu snagu, kasnije sam bio mnogo agresivniji", rekao je Đoković
0 komentar(a)
Đoković, Foto: BETA/AP
Đoković, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 25.01.2012. 12:08h

Novak Đoković je na dva koraka od odbrane titule u Melburnu. Prvi reket svijeta je u četvrtfinalnom duelu savladao Davida Ferera sa 3:0 (6:4, 7:6, 6:1), još jednom demonstrirao silu i u polufinalu će da se sastane sa Endijem Marejom.

Britanac je u tri seta bio bolji od Japanca Keja Nišikorija (6:3, 6:3, 6:1).

Đoković je protiv Ferera imao problema samo u drugom setu, kada se i žalio na povredu, ali je bio najjači kada je bilo najpotrebnije - iako je u taj-breku gubio sa 4:2, osvojio je pet vezanih poena i ubio Špancu svaku nadu da može da mu poremeti planove.

Nakon toga, sve je bilo u znaku Đokovića, jer Ferer u trećem dijelu igre jedva da je osvojio i taj jedan gem, pa je srpski teniser u velikom stilu as poenom nakon dva sata i 44 minuta igre na "Rod Lejver areni" došao do okršaja sa Marejom.

"Uvijek je teško sa Fererom. Poslije svega, dobro se završilo, znao sam da će da bude dug meč. U drugom setu sam imao problem, ali sam na kraju ipak ispunio cilj. Presudile su lopte koje su otišle blizu linije, osvojio sam više važnih poena i to je bilo to. Poslije drugog seta sam osjetio veliku mentalnu snagu, kasnije sam bio mnogo agresivniji i to se isplatilo", rekao je Đoković, koji je imao skoro dvostruko više vinera od Ferera (35-18).

Marej je nakon meča sa Nišikorijem sijao od sreće što napokon u polufinalu ne ide na Rafaela Nadala.

"Prilično sam navikao da mi u polufinalu rival bude Rafa, zato mi je sada pomalo čudno. Ne sjećam se kada smo ja i Rafa posljednji put bili odvojeni u žrijebu. Ipak, to ne mijenja mnogo - i Novak i David, ko god da dobije, veliki su rivali", rekao je Marej prije nego što je Đoković slavio protiv Španca.

Marej je manje griješio od Japanca, iskoristio je i sedam od čak 18 brejk šansi i dileme nije moglo da bude...

Bonus video: