Šarapova i Kvitova u polufinalu

Ruskinja je u dva seta (6:2, 6:3) eliminisala zemljakinju Jekaterinu Makarovu, dok je odlična Čehinja prepustila osam gemova (6:4, 6:4) Italijanki Sari Erani
0 komentar(a)
Šarapova, Foto: BETA/AP
Šarapova, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 25.01.2012. 10:05h

Viktoriji Azarenki i Kim Klajsters su se u polufinalu Australijen opena pridružile i Marija Šarapova i Petra Kvitova.

Ruskinja je u dva seta (6:2, 6:3) eliminisala zemljakinju Jekaterinu Makarovu, dok je odlična Čehinja prepustila osam gemova (6:4, 6:4) Italijanki Sari Erani.

"Bio je ovo težak put za mene - od teških povreda, pada u formi... Sada sam napokon spremna, želim opet da budem prva igračica svijeta", rekla je Šarapova.

Šarapova nije dala puno šansi Makarovoj, iako je imala 12 neiznuđenih grešaka više (32). Međutim, sve je to nadoknadila vinerima - imala ih je 26, čak 16 više od protivnice.

"Marija je bila odlična, nije bilo lako igrati protiv nje. Želim joj sreću u polufinalu", kazala je Makarova.

A za plasman u finale je čeka okršaj sa Kvitovom, aktuelnom šampionkom Vimbldona. Čehinja je taj grend slem osvojila upravo preko Šarapove u finalu.

"Očekujem veliki meč. Nadam se plasmanu u finale, ali znam da je i Šarapova podigla formu i da me čeka težak posao", kazala je Kvitova.

Ono što je sigurno da će nakon Australijen opena da dođe do smjene na prvom mjestu na WTA listi.

Karolin Voznijacki je eliminacijom u četvrtfinalu sigurno ispustila lidersku poziciju, a za to mjesto sada konkurišu tri teniserke - Šarapova, Kvitova i Azarenka.

Bonus video: