Dušan Lajović šokirao Del Potra za najveću pobjedu u karijeri

Srpski teniser, 95. igrač svijeta, savladao je sjajnog Argentinca sa 2:1 (3:6, 6:4, 7:6), nakon senzacionalnog preokreta u taj brejku trećeg seta
1 komentar(a)
Lajović, Foto: Reuters
Lajović, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.05.2018. 16:13h

Dušan Lajović se plasirao u četvrtfinale Mastersa u Madridu, nakon spektakularne pobjede nad Huanom Martinom del Potrom.

Srpski teniser, 95. igrač svijeta, savladao je sjajnog Argentinca, četvrtog nosioca, sa 2:1 (3:6, 6:4, 7:6), nakon senzacionalnog preokreta u taj brejku trećeg seta.

Lajović je lako izgubio prvi set, u drugom odigrao na visokom nivou, a kada je treći počeo brejkom najavio je da može da napravi iznenađenje.

Argentinac je odmah uzvratio, pa je meč ušao u taj-brejk.

Tek tada je počela drama. Del Potro je poveo 4:0, Lajović osvojio pet narednih poena, stigao do prve meč lopte, kod rezultata 6:5, a iskoristio drugu, na svoj servis, za 8:6 i najveći trijumf u karijeri.

Lajović je prvi put u karijeri pobijedio igrača iz top 10 teniskog društva.

U četrvrtfinalu ga čeka Kevin Anderson, koji je bio bolji od Filipa Kolšrajbera 2:0 (6:3, 7:6).

Među osam je i Kajl Edmund, koji je savladao Davida Gofana sa 2:0 (6:3, 6:3). Edmund je juče eliminisao Novaka Đokovića.

U borbi za polufinale sastaće se sa Denisom Šapovalovim - u duelu dvojice Kanađana, jednog ruskog, drugog crnogorskog porijekla, Šapovalov je savladao Miloša Raonića, 2:0 (6:4, 6:4).

Bonus video: