Klajsters bolja od Na Li

Klajsters je spasila četiri meč lopte u taj-brejku drugog seta, jer je Kineskinja imala tada, činilo se, nedostižnih 6-2
0 komentar(a)
Kim Klajsters, Foto: Reuters
Kim Klajsters, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.01.2012. 09:30h

Kim Klajsters je nastavila put ka odbrani titule u Melburnu. U reprizi prošlogodišnjeg finala, Belgijanka je u meču koji je trajao više od dva i po sata savladala Kinskinju Na Li 4:6, 7:6 (8-6), 6:4.

Klajsters je imala problema sa skočnim zglobom lijeve noge u sedmom gemu prvog seta.

Ukazana joj je ljekarska pomoć poslije koje je nastavila da igra u dobrom ritmu i stigla je do pobjede.

U drugom setu Belgijanka je vodila 5:4 i imala servis da ga osvoji, ali ga nije iskoristila.

U taj-brejku Kineskinja je je brzo stigla do 6-2, ali je fenomenalna Begijanka spasila četiri set i meč lopte i dobila ga sa 8:6.

Odlučujućem set počeo je dobro za Klajsters, jer je povela 2:0, a potom je Na Li preokrenula na 4:3.

Deseti gem je donio sjajan tenis, a na drugu meč loptu rivalke, Na Li je pogodila mrežu sa osnovne linije za kraj spektakularnog duela.

Ovo je za 28-godišnju teniserku posljednji Australijen open, jer na kraju sezone definitivno završava karijeru.

"Nisam željela da posljednji nastup u Melburnu završim u osmini finala. To mi je prolazilo kroz glavu, pa sam dala i posljednji atom snage da pobijedim, što sam na kraju i uspjela“, rekla je Klajsters.

Njena protivnica u četvrtfinalu biće Dankinja Karolina Voznijacki ili Jelena Janković, a njih duel je posljednji u današnjem programu i neće početi prije 11 sati po srednjeevropskom vremenu.

Viktorija Azarenka nije dala ni promil šanse Iveti Benešovoj.

Čehinja je osvojila svega četiri gema, što najbolje svjedoči od dominaciji Bjeloruskinje, koja na Australijen openu juri prvi Gren slem turnir i prvo mjesto na WTA listi.

Rivalka Azarenke u četvrtfinalu biće Agneška Radvanska, koja je bila ubjedljiva protiv Njemice Julije Gerges (6:1, 6:1).

Bjeloruskinja i Poljakinja sastajale su se do sada devet puta, a Azarenka je dobila šest. Posljednji u Sidneju, neposredno pred početak turnira u Melburnu.

Bonus video: