Nadal lako protiv Lopeza

Iako je Lopez imao više "vinera“ (26-20) i asova (10-4), pobjeda drugog tenisera svijeta nije dolazila u pitanje. Presudilo je to što je Lopez na svoj drugi servis osvojio svega 38 odsto poena, dok je Nadal držao konstantu
0 komentar(a)
Rafael Nadal, Foto: Reuters
Rafael Nadal, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.01.2012. 08:58h

Rafael Nadal se bez problema plasirao u četvrtfinale Australijen opena nakon što je u osmini finala savladao zemljaka Felisijana Lopeza 3-0 u setovima (6:4, 6:4, 6:2).

U meču koji je trajao dva sata i 25 minuta, Nadal je dominirao od početka do kraja.

Iako je Lopez imao više "vinera“ (26-20) i asova (10-4), pobjeda drugog tenisera svijeta nije dolazila u pitanje.

Presudilo je to što je Lopez na svoj drugi servis osvojio svega 38 odsto poena, dok je Nadal držao konstantu.

Na prvi servis osvojio je čak 81 odsto, a na drugi 61 odsto poena.

"Felisijano je jedan od mojih najboljih prijatelja na turniru, ali to je igra, to je sport. Svako želi da pobijedi, svako želi da meč završi najboljim mogućim rezultatom“, rekao je Nadal.

On je u trećem gemu prvog seta tražio ljekarsku pomoć zbog problema sa skočnim zglobom, ali je nakon toga meč odradio bez problema.

Posljednje dvije godine Nadal je učešće na prvom Gren slemu završavao u četvrtfinalu.

Povreda koljena bila je razlog što je 2010. predao meč Endiju Mareju, a prošle ga je mučio isti problema i poražen je od Davida Ferera.

"Nadam se da se to neće desiti ovog puta. Imao sam loše iskustvo posljednje dvije godine ovdje, što se tiče četvrtfinala“, objasnio je Nadal.

Protivnik Španca u borbi za polufinale biće Čeh Tomaš Berdih, koji je nakon velike borbe i četiri seta eliminisao Španca Nikolasa Almagra - 4:6, 7:6 (7-5), 7:6 (7-3), 7:6 (7-2).

Berdih je prošle godine zaustavljen u četvrtfinalu od Novaka Đokovića, koji je kasnio osvojio titulu.

Huan Martin Del Potro je za dva sata i šest minuta završio posao u duelu protiv Filipa Kolšrajbera - 6:4, 6:2, 6:1.

Njemac je samo u prvom setu uspijevao da parira Argentincu, ali kako je vrijeme odmicalo Del Potro je preuzimao konce igre u svoje ruke i bez problema izborio plasman među osam najboljih.

Bonus video: