Ana Ivanović protiv Kvitove u osmini finala, ispala Zvonarjova

Ana Ivanović je u dva seta završila prolaz u u osminu finala, pošto je pobijedila Amerikanku Vaniju King (6:3, 6:4).
0 komentar(a)
Ana Ivanović, Foto: Reuters
Ana Ivanović, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.01.2012. 09:51h

Ana Ivanović je u dva seta završila prolaz u u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije – srpska teniserka je pobijedila Amerikanku Vaniju King (6:3, 6:4), i nastavila pohod na turniru na kojem je 2008. godine u finalu poražena od Marije Šarapove.

"Zadovoljna sam kako sam završila drugi set, pošto sam stvarno imala uspone i padove. Bilo je teško, jer je igrala zaista dobro, ali sam srećna što sam "preživjela" taj posljednji gem", rekla je Ivanovićeva novinarima u Melburnu.

Ivanovićeva, koja je 21. nosilac, u osmini finala će igrati protiv druge kosturašice, Čehinje Petre Kvitove koja je naredno kolo izborila poslije samo sedam gemova u meču i 38 minuta igre protiv Ruskinje Marije Kirilenko. Prošlogodišnja pobjednica Vimbldona je prvi set dobila sa 6:0, a u drugom, pri vođstvu 1:0, njena protivnica je odustala od nastavka zbog povrede lijevog butnog mišića.

Srpska teniserka je rekla da bi joj mnogo značilo da se plasira u četvrtfinale, pošto je prošlo mnogo vremena od kada je bila među osam najboljih na nekom Grend slem turniru.

"To bi bilo sjajno i to je definitivno moj cilj... Biće jako teško. Petra (Kvitova) definitivno igra sjajan tenis. Ona je jedna od teniserki koja je trenutno u najboljoj formi. Biće to veliki izazov za mene. Ali, srećna sam što mogu da izađem na teren i dam sve od sebe. Pobijediće bolja", rekla je Ivanovićeva.

Iznenađenje je priredila Ruskinja Makarova koja je sa 7:6 (9:7), 6:1 eliminisala 7. kosturašicu i sunarodnicu Veru Zvonarjovu.

Ispala je i 9. nositeljka Francuskinja Marion Bartoli, od Kineskinje Đie Ženg (6:3, 6:3), koja je početkom sezone u Oklendu osvojila svoj četvrti WTA turnir u karijeri, ali prvi nakon šest godina.

Sigurne u 3. kolu bile su i Marija Šarapova (izgubila pet gemova u tri meča) i Serena Vilijams.

Treće kolo:

(2) Petra Kvitova (Češka) - (27) Marija Kirilenko (Rusija) 6:0, 1:0, Kirilenko predala meč

Sara Erani (Italija) - Sorana Kirstea (Rumunija) 6:7 (6:8), 6:0, 6:2

(4) Marija Šarapova (Rusija) - (30) Angelika Kerber (Njemačka) 6:1, 6:2

(21) Ana Ivanović (Srbija) - Vania King (SAD) 6:3, 6:4

Ženg Đie (Kina) - (9) Marion Bartoli (Francuska) 6:3, 6:3

(14) Sabina Lisicki (Njemačka) - (18) Svetlana Kuznjecova (Rusija) 2:6, 6:4, 6:2

(12) Serena Vilijams (SAD) - Greta Arn (Mađarska) 6:1, 6:1

(7) Vera Zvonarjova – Ekaterina Makarova 6:7, 1:6

Bonus video: