Šok u Melburnu: Ispala Samanta Stosur

Posljednja australijanka koja je slavila u Melburnu bila je Kris O'Nil, koja je davne 1978. godine pobijedila u finalu Amerikanku Betsi Nagelsen. Od tada je prošlo 34 godine
0 komentar(a)
Stosur, Foto: Reuters
Stosur, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.01.2012. 12:24h

Australijska teniserka Samanta Stosur šokantno je elimisana u prvom kolu gren slema u Melburnu, nakon što je za nešto više od sat igre izgubila od rumunke Sorane Kirstee (7:6, 6:3).

Za domaću publiku ovo je djelovalo kao hladan tuš pod vrelim australijanskim suncem, jer je Stosur bila najveća nada da može do titule, nakon što je u septembru prošle godine suvereno slavila na US openu.

Možda ima nešto i u tradiciji. Posljednja australijanka koja je slavila u Melburnu bila je Kris O'Nil, koja je davne 1978. godine pobijedila u finalu Amerikanku Betsi Nagelsen. Od tada je prošlo 34 godine, koliko i traje negatiav niz australijankih teniserki u svojoj zemlji...

Motivisana Kirstea ispalila je sedam asova i čak 28 vinera, a od 12 brejk lopti iskoristila je čak pet. Za Stosur, koja je imala tri asa i samo 12 vinera, protiv raspoložene protivnice nije bilo spasa.

Posljednja australijska nada sada je Jelena Dokić, koja je sa 6:2, 6:1 bila bolja ruske teniserke Ane Čakvetadze.

Za razliku od Stosur, druga teniserka svijeta Petra Kvitova nije imala problema na otvaranju, pošto je Ruskinji Veri Duševinoj prepustila samo dva gema (6:2, 6:0).

Još ubjedljivija bila je Marija Šarapova, koja je povratak na teren nakon pobjede obilježila pobjedom nad argentinskom teniserkom Hiselom Dulko sa impresivnih 6:0, 6:1.

Beograđanka Ana Ivanović lagano je riješila meč sa Španjolkom Lurdes Dominges Lino (6:0, 6:3), pa je u drugom kolu čeka meč sa holanđankom Mikaelom Kraiček.

Bonus video: