Raonić "počistio" Volandrija, u drugom kolu sa Pečnerom

Endi Marej počeo je prvi gren slem u godini u malo usporenom ritmu, pošto Amerikancu Rajanu Harisonu prepustio prvi set (6:4). Za Škota, međutim, nije bilo problema do kraja meča
0 komentar(a)
Miloš Raonić, Foto: Reuters
Miloš Raonić, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.01.2012. 10:48h

Kanađanin Miloš Raonić u velikom stilu plasirao se u drugo kolo Australijan opena, nakon što je Italijanu Filipu Volandriju prepustio svega šest gemova (6:4, 6:0, 6:2).

Ubojiti Podgoričanin, 23. nosilac turnira, pokušaće u drugom kolu protiv Njemca Filipa Pečnera da opravda prognozu "Foks sporta", stanice koja ga je dan prije početka Australijan opena opisala kao "top 10 materijal".

Pečner, poput Raonića, nije imao problema u prvom kolu, pošto je Čehu Lukašu Rosolu prepustio svega dva gema u tri seta (6:0, 6:0, 6:2).

Četvrt nosilac Endi Marej počeo je prvi gren slem u godini u malo usporenom ritmu, pošto Amerikancu Rajanu Harisonu prepustio prvi set (6:4). Za Škota, međutim, nije bilo problema do kraja meča, pa je sa tri uzastopna seta (6:3, 6:4, 6:2) izvadio vizu za drugo kolo i meč sa Francuzom Eduardom-Rožeom Vazelinom, kome je Belgijanac Malis predao meč već nakon prvog seta.

Treći nosilac David Ferer poigrao se sa Portugalcem Rui Mačadom (6:1, 6:4, 6:2), dok je Francuz Žil Simon tek u petom setu slomio otpor Udomčokea sa Tajlanda.

Mučio se i Srbin Janko Tipsarević, koji se nakon izgubljenog seta od Rusa Dmitrija Tursunova vratio u igru tek nakon taj-brejk drame u drugom setu, koji je dobio sa 14:12. Psihološki ojačan, Tipsarević nije imao problema u naredna dva seta.

Ljorda je eliminisao Gulbisa, Gaske Sepija, Golubjev Južnija, Rodik Hasea, a Monflis domaćeg tenisera Matoševića.

Bonus video: