Đoković poslije 11 godina ispod 15. mjesta na svjetskoj listi: Nije smak svijeta

Đoković je branio polufinale iz prošle sezone, a nakon gubitka bodova predviđa se da će se u ponedjeljak naći na 18. mjestu na svijetu
16 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.05.2018. 14:45h

Porazom od Kajla Edmunda u drugom kolu Mastersa u Madridu, Novak Đoković će prvi put od januara 2007. godine ispasti sa liste najboljih 15 igrača ATP liste.

Đoković je branio polufinale iz prošle sezone, a nakon gubitka bodova predviđa se da će se u ponedjeljak naći na 18. mjestu na svijetu.

"Nije smak svijeta. Igram tenis dugo godina i bio sam veoma uspješan. Uvijek se trudim da to upamtim. Istovremeno, niko me ne tjera da igram i dalje, već to radim zato što volim i želim. Kada igram - srećan sam. I dok god budem srećan, igraću", rekao je Đoković nakon meča sa Edmundom. .

Za njega slijedi težak period, jer je prošle sezone na Mastersu u Rimu osvojio 600, na Rolan Garosu 300, a na turniru u Istburnu 250 bodova. Na Vimbldonu brani 360 bodova.

Ukoliko na naredna četiri turnira ne ponovi rezultate iz 2017. godine, slijedi mu drastričan pad, sve teži put na narednim turnirima, rani mečevi sa favoritima...

U današnjem duelu nedostajalo je i malo sreće da prelomi meč, ali je baš u trenucima koje je ranije rješavao u svoju korist pokazao brojne slabosti i nesigurnost.

"Mislim da nisam imao sreće. U gemu u kome sam imao 0:40, on je dva puta sjajno servirao, a zatim sam ja pogriješio. To je možda i presudilo. Mislim da sam drugi i treći set odigrao na prilično visokom nivou, ali ovo su mečevi u kojima odluče dvije-tri lopte. Kajl je imao hrabrosti da napadne u važnim momentima, očigledno je da ima samopouzdanje i da igra najbolji tenis u karijeri", kazao je srpski teniser.

Bonus video: