Đoković opet razočarao, kraj već u drugom kolu

Đoković izgubio od Kajla Edmunda 2:1 (6:3, 2:6, 6:3)
62 pregleda 9 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.05.2018. 14:07h

Jedan dobar meč sa najavu boljih dana, pa odmah povratak u realnost – Novak Đoković je završio nastup na madridskom Mastersu, već u drugom kolu, porazom od Kajla Edmunda, 2:1 (6:3, 2:6, 6:3).

Kada je na startu savladao Keija Nišikorija, izgledalo je da srpski teniser ulazi u formu, da dobija samopouzdanje, ali je u duelu sa Britancem ponovo pokazao brojne slabosti, ovoga puta i pshiloške.

Đoković je loše odigrao prvi set, imao je problema sa koncentracijom, što se posebno vidjelo u petom gemu, kada je kod rezultata 40:30 za Edmunda, duplom servis greškom poklonio brejk za 3:2.

Britanac je do kraja seta još jednom oduzeo servis rivalu za vođstvo od 1:0.

Srpski teniser se razigrao u drugom, odmah je napravio brejk, odigrao cijeli set na visokom nivou, uz samo tri neiznuđene greške i veoma siguran servis.

U dobrom ritmu je i nastavio, a kod rezultata 2:2 u odlučujućem setu, propustio veliku šansu da prelomi meč. Imao je 40:0 na servis Edmunda, kod treće brejk lopte napravio veliku grešku, a Britanac iskoristio poklon i uspio da se izvuče iz teške situacije.

Đoković je, s druge strane, pao nakon tog gema, a Edmund iskoristio trenutak, napravio brejk za 5:3, a naredni gem na svoj servis izgubio bez izgubljenog poena, za konačnih 6:3.

Edmund je prvi put u karijeri pobijedio Đokovića i prvi put došao do trećeg kola turnira Masters serije.

Bonus video: