Zvijezde se oporavljaju pred Australijan open

Vilijamsova se povukla sa turnira u Brizbejnu prošle nedjelje pošto je išcašila članak dok je pobeđivala u meču drugog kola, dok se Klejstersova povukla prije polufinala.
0 komentar(a)
Serena Vilijams, Foto: Beta/AP
Serena Vilijams, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.01.2012. 18:58h

Neke od najvećih teniskih zvijezda objavile su danas da se oporavljaju od povreda, a među njima su Rafael Nadal, Karolina Voznijacki, Serena Vilijams i braniteljka titule Australijan openaa Kim Klejsters.

Nadal ima problema s lijevim ramenom, Voznijacki sa zapaljenjem lijevog zgloba ruke, Vilijamsova ima iščašen lijevi članak, a Klejsters ima grčeve u lijevom kuku.

Ljevoruki Nadal je igrao s povredom krajem prošle sezone, dok je Voznijacki morala da dobije pomoć ljekara u četvrtfinalu turnira u Sidneju u srijedu. Španski teniser samo je rekao da je rame bolje i da će probati da pruži sve od sebe.

Vilijamsova se povukla sa turnira u Brizbejnu prošle nedjelje pošto je išcašila članak dok je pobeđivala u meču drugog kola, dok se Klejstersova povukla prije polufinala.

Portparol WTA Eloiz Tajson rekla je danas da je Voznijacki išla na magnetnu rezonancu, koja je pokazala da "nema ozbiljnih oštećenja" u zglobu danske teniserke.

"Članak je upaljen, ona će nastaviti da ga posmatra i nadamo se da će igrati na Otvorenom prvenstvu Australije", rekla je Tajsonova.

Vilijamsova je danas izašla pred novinare i kazala je da se oporavlja.

"Članak je bolje. Nije potpuno spreman, ali je bolji nego što je bio prošle nedjelje. Ja se, inače, osjećam dobro i osjećam da sam zaista u kondiciji, ali i da je ovo možda najviši nivo kondicije u mojoj karijeri", rekla je Vilijamsova.

Klejsters je snimila kuk, što je pokazalo da joj mišić nije pokidao. Belgijanka je danas normalno trenirala na Melburn parku i djelovalo je da je u dobroj formi.

Njemica Andrea Petković objavila je juče da se povukla sa turnira zbog naprsnuća kosti u donjem dijelu ledja usljed umora. Ona je bila 10. nosilac.

Četvorostruki šampion Australijan Opena Rodžer Federer povukao se sa turnira u Kataru prošle nedjelje zbog bolova u leđima, ali je u Melburnu proteklih pet dana trenirao bez vidljivih problema.

Marija Šarapova se povukla prije turnira u Brizbejnu zbog povrede članka, ali je u Melburnu takođe trenirala bez problema.

Starija sestra Vilijams, Venus, povukla se u ponedjeljak sa Australijan opena zbog autoimune bolesti koja izaziva zamor i bolove u zglobovima.

Australijan open počinje u ponedjeljak.

Bonus video: