Klajsters eliminisala Anu Ivanović

Srpska teniserka u odlučujućem setu vodila 3:0, na kraju ga izgubila 6:3. Dalje prošle Andrea Petković, Franćeska Skjavone i Danijela Hantuhova
0 komentar(a)
Ana Ivanović, Foto: REUTERS
Ana Ivanović, Foto: REUTERS
Ažurirano: 03.01.2012. 14:17h

Treći dan WTA turnira u Brizbejnu obilježio je duel Kim Klajsters i Ane Ivanović. Na kraju se radovala Belgijanka nakon tri odigrana seta.

Trenutno 13. igračica svijeta sjajno je otvorila meč i dobila prvi set uz svega jedan izgubljen gem.

Probudila se tada srpska teniserka i uzvartila istom mjerom. Kako je odigrala drugi, tako je počela i odlučujući set.

Veoma lako je stigla do 3-0 i onda je neshvatljivo stala.

Iskusna Kim Klajsters je to znala da iskoristi, dobila je šest narednih gemova, a samim tim i meč.

Za razliku od prethodnog dana kada se mučila sa Izraelkom Šahar Per, Andrea Petković je ovog puta imala nešto lakši zadatak protiv Čehinje Barbare Zahlavove Stricove.

Njemica je prvi set dobila u taj breku (7-2), ali je drugi odigrala fenomenalno. Dobila ga je bez izgubljenog gema za 29 minuta.

"Odigrala sam malo glupo prvi set. Bila je to jednolična igra, samo sam udarala i udarala lopticu. Barbara je pametna igračica, kreće se nevjerovatno dobro i jednolična igra je najgluplja stvar koju možete uraditi protiv nje. Poslije prvog seta, trener mi je „postavio glavu“ na pravo mjesto. Promijenila sam ritam, počela da jače udaram loptice i došla sam do pobjede“, rekla je Andrea Petković.

Nakon što je savladala zemljakinju Dominiku Cubulkovu na startu turnira u tri seta, Danijela Hantuhova je na isti način došla do trijumfa u duelu sa Vanijom King.

Amerikanka je dobila prvi set uz jedan brejk, ali je u naredna dva Hantuhova pokazala klasu i plasirala se u treće kolo.

Kazahstanka Galina Voskoboeva bila je lak zalogaj za Italijanku Franćesku Skjavone. Jedanaesta igračica planete je sa pola snage došla do trijumfa - 6:4, 6:4.

Rezultati:

Kim Klajsters (Belgija) - Ana Ivanović (Srbija) 6:1, 1:6, 6:3

Barbara Zahlavova Stricova (Češka) - Andrea Petković (Njemačka) 6:7 (2:7), 0:6

Galina Voskoboeva (Kazahstan) - Franćeska Skjavone (Italija) 4:6, 4:6

Danijela Hatuhova (Češka) - Vanija King (SAD) 4:6, 6:2, 6:3

Bonus video: