Kvitova: Ne zanima me prvo mjesto

Čehinja se tokom 2011. godine popela sa 34. na drugo mjesto WTA liste, a najveći uspjesi bili su joj osvajanje Vimbldona i završnog WTA šampionata u Istanbulu
0 komentar(a)
Petra Kvitova, Foto: Beta/AP
Petra Kvitova, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.12.2011. 17:42h

Mlada češka teniserka Petra Kvitova izjavila da se ne opterećuje svrgavanjem Karoline Voznijacki sa čela WTA liste i da razmišlja samo o tome kako da popravi svoju igru, prenosi Mondo.

Petra Kvitova se tokom 2011. godine popela sa 34. na drugo mjesto WTA liste, a najveći uspjesi bili su joj osvajanje Vimbldona i završnog WTA šampionata u Istanbulu.

Iako ima realne šanse da ubrzo postane prva teniserka sveta, Čehinja je pred početak tradicionalnog “Hopman kupa” u Pertu rekla da to nije cilj koji je motiviše.

"Nemam naročitu želju da postanem broj jedan, niti se bavim poređenjima sa Karolinom. Koncentrisana sam na svoj tenis i gledam kako da popravim igru, a ne plasman na WTA listi", istakla je talentovana Kvitova.

Na pitanje koji element bi najviše voljela da unaprijedi, odgovorila je:

"Sve. Taktiku, tehniku, mentalni pristup".

Voznijacki ulazi u novu sezonu sa samo 115 bodova više od Kvitove, sa kojom će odmjeriti snage već na “Hopman kupu”, u okviru duela Danska - Češka 6. Januara 2012. godine.

Partner Kvitovoj biće Tomaš Berdih, dok je Voznijacki u timu sa malo poznatim Frederikom Nilsenom.

Bonus video: