Beker: Rodžer je i dalje ispred svih

"Mentalna snaga je kod njega na najvećem nivou. Ima glad za pobjedama i snagu i mogu da ga vidim kao najboljeg u 2012. godini", rekao je Beker
0 komentar(a)
Federer, Foto: Reuters
Federer, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.12.2011. 11:04h

Legendarni Boris Beker u 2012. godini očekuje najbolji tenis u istoriji o podvlači da je uloga Rodžera Federera u vrhu ATP liste i dalje velika, iako su Novak Đoković i Rafael Nadal preuzeli primat od Švajcarca.

"Mnogi ne znaju za moju ljubav prema šahu, oduvijek mi je pomagao i u tenisu, kao stimulacija. Poput tenisa, i u šahu je presudna strategija. Ta mentalna snaga je izuzetno važna za uspjehe u tenisu, a od sadašnjih igrača mislim da je kod Rodžera Federera ona najveća. On razmišlja na pravi način, uvijek želi da bude korak ispred protivnika i konstantno je posvećen strategiji i taktici”, rekao je Beker za “Eurosport”.

Na tom nivou, po njemu, nisu ni Nadal ni Đoković.

"Đokoviću mora da je nešto eksplodiralo u glavi, jer je iznenadno postao toliko fokusiran, psihički jači igrač. Njegove partije su se dramatično popravile tokom ovih 12 meseci i mislim da najveće zasluge za to ima psiha. A Nadal... Bio bi sjajan u šahu jer je uvijek fokusiran. Ipak, Federer ima najjaču psihu, i dalje ima glad za pobjedom, želju i snagu i mogu da ga vidim kao najboljeg u 2012. godini", istakao je Beker.

Bonus video: