Fedeks ostavio Nadala na nuli

Sa tek minutom preko sata, Fedeks je počistio Rafu sa terena finala Mastersa u Londonu 2:0 (6:3, 6:0), ne prepustivši mu u drugom setu niti jedan gem!
0 komentar(a)
Federer, Foto: Reuters
Federer, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.11.2011. 23:12h

Patnjama najboljeg tenisera u istoriji, Švajcarca Rodžera Federera u duelima sa Špancem Rafaelom Nadalom došao je kraj.

Sa tek minutom preko sata, Fedeks je počistio Rafu sa terena finala Mastersa u Londonu 2:0 (6:3, 6:0), ne prepustivši mu u drugom setu niti jedan gem!

Federer je i prvi polufinalista, pošto je nakon Francuza Žo-Vilfreda Conge nadvisio i Nadala, koji će u međusobnom duelu sa Congom tražiti prolaz iz grupe B.

A Federer je dokazao da je u sjajnoj formi, pa ni poslovično borbeni Rafa nije imao nikakvih rješenja.

Španac je do prvog direktnog poena došao tek nakon 20-tak minuta igre, a nije uspio da dođe do brejk šanse na meču.

S druge strane, Federer je iskoristio jedinu u prvom setu, da bi odmah na početku drugog dodao gas i osvojio servis rivala.

Do kraja je gledana igra mačke i miša, za treću pobjedu Federera u kojoj tokom jednog seta Nadalu nije prepustio niti gem.

I dalje Nadal ima prednost u međusobnom skoru, pošto je slavio 17 puta, dok je ovo Federeru bila deveta pobjeda.

Ipak, bio je ovo njihov četvrti susret na završnim turnirima, i svaki put je slavio Švajcarac.

Posljednju pobjedu Federer je protiv Nadala izvojevao baš u Lojdonu prije godinu. U međuvremenu Nadal je slavio tri puta.

A Conga se u drugom duelu grupe mučio sa Amerikancem Mardijem Fišom samo u prvom setu, da bi lako u drugom slomio otpor rivala koji je u susret Londonu kuburio sa povredom. Conga je dobio sa 2:0 (7:6,6:1).

Sjutra će se u Londonu igrati drugi mečevi grupe A, a da se Srbinu Janku Tipsareviću ostvari san i zaigra na završnom turniru pobrinuo se domaći teniser Endi Marej.

On se povukao zbog povrede prepone, pa će deveti teniser svijeta igrati protiv Čeha Tomaša Berdiha.

U drugom duelu snage će odmjeriti prvi reket, Novak Đoković i Španac David Ferer.

"Imao sam osjećaj da ću igrati ove nedjelje. Žao mi je zbog Mareja, ali sam ponosan što ću biti dio ovog veličanstvenog turnira. Nadam se da ću se predstaviti u svom najboljem izdanju", kazao je Tipsarević.

Bonus video: