Federer prvi put u finalu Bersiju, Conga spasao tri meč lopte

Federer i Conga će odigrati svoj deveti međusobni dvoboj u kojem će Švajcarac tražiti šestu, a Francuz svoju četvrtu pobjedu.
67 pregleda 1 komentar(a)
Rodžer Federer, Foto: Reuters
Rodžer Federer, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.11.2011. 22:00h

Rodžer Federer prvi put u karijeri igraće u finalu Masters turnira u Parizu, gdje će mu rival za 69. titulu u karijeri biti domaći teniser Žo Vilfred Conga.

Fedeks je u polufinalu savladao Čeha Tomaša Berdiha (6:4, 6:3) za sat i 20 minuta, i ostvario 10. pobjedu u dosadašnjih 14 međusobnih susreta, ali tek drugi u posljednjih pet.

Zahvaljujući odličnom servisu, rekorder po broju osvojenih Grend slem titula nije dozvolio Berdihu nijednom da dođe do brejk šanse, dok je protivniku uzeo brejk u prvom setu, te dva u drugom, što je bilo dovoljno da meč rutinski privede kraju.

"Iskoristio sam činjenicu da je Tomaš bio nešto sporiji na početku meča, jer je on veoma opasan igrač kada se zahukta. Ali, igrao sam sjajno danas, nisam mu pružio mnogo šansi. Uspio sam da igram agresivno i da dobro serviram, generalno sam igrao izvanredno", kazao je Federer.

Odnos vinera u korist Fedeksa od 34 – 16 dovoljno govori o dominaciji Švajcarca na ovom meču

"Prilično sam siguran da ponovo gledamo starog Rodžera, iz godina kada je zaista sve osvajao. Neiznuđene greške koje pravi možemo da prebrojimo na prste jedne ruke, što je nevjerovatno. Oba seta je počeo briljantno i nije mi dao nikakve šanse", najbolje je Berdih opisao partiju Federera.

Znatno zanimljiviji je bio drugi polufinalni okršaj, koji je trajao dva minuta kraće od tri sata. Conga je na kraju slavio sa 2:1 (3:6, 7:6(1), 7:6(3)), protiv Džona Iznera, koji u 12. gemu nije iskoristio tri brejk, ujedno i meč lopte. Conga je uspio da izbori novi taj-brek, u kojem je stigao do konačne pobjede.

Conga će se u sjutra (15 časova) boriti za osmu titulu u karijeri, a drugu u Parizu, pošto je u “gradu svjetlosti” bio šampion 2008. godine, kada je savladao Argentinca Davida Nalbandijana.

Federer i Conga će odigrati svoj deveti međusobni dvoboj u kojem će Švajcarac tražiti šestu, a Francuz svoju četvrtu pobjedu.

Bonus video: