Đoković preko Troickog do četvrtfinala sa Congom

Prvi reket svijeta će u četvrtfinalu igrati protiv Žo-Vilfreda Conge, koji je u osmini finala izbacio Italijana Andreasa Sepija sa 2:0, 6:3, 6:4.
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 10.11.2011. 21:45h

Srpski duel u osmini finala pripao je boljem, deseti put u 11 međusobnih mečeva - Novak Đoković se namučio protiv Viktora Troickog ali je na kraju slavio sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:1) i izborio plasman u četvrtfinale Mastersa u Parizu.

"Pobjeda je pobjeda. Ne treba zaboraviti da je ovo tek moj drugi turnir na zatvorenom terenu za godinu dana. Još sam u periodu prilagođavanja. Bilo je jako komplikovano, još se ne osjećam tako dobro kao što bih želio, bilo zbog ramena ili zbog opšte forme. Moglo je i bolje, ali sam uspio da se isčupam. Takođe, nije lako igrati protiv prijatelja", kazao je Đoković.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Žo-Vilfred Conge, koji je u osmini finala izbacio Italijana Andreasa Sepija (6:3, 6:4).

"Žo je veliki igrač sa vrlo moćnim servisom i vuče puno energije od publike. On je ovdje pobjeđivao prije nekoliko godina i još se osjeća lagodno u ovoj sali. Svakako će biti težak meč za mene",zaključio je Đoković.

Conga je, međutim, pokazao manje poštovanja prema Novaku.

"U ovom trenutku on ima manju auru od Federera ili Nadala. Tako je jer ima manje Grend slem titula, ali i Rodžer i Rafa su bili na vrhu čitav niz godina, iako je Novak imao vrlo uspješnu ovu godinu. Dosta je daleko od onoga što su oni postigli. Njegova karijera nije potpuna i njegova pozicija na ATP turu nije istorijska - rekao je Conga, koji protiv Đokovića vodi 5-4 u pobjedama, a nikada od njega nije izgubio u dvorani.

S lakoćom se u četvrtfinale plasirao Rodžer Federer, koji je eliminisao domaćeg tenisera Rišara Gaskea u dva seta (6:2, 6:4), i upisao 799. pobjedu u karijeri. Jubalrnu 800. tražiće protiv Argentinca Huana Monaka, koji je u četvrtfinale ušao pošto mu je Mardi Fiš predao meč zbog povrede kod vođstva od 2:1 u trećem setu (prvi je dobio Fiš 6:1, drugi Monako 7:6). Turnir u Parizu jedini je iz Masters serije 1.000 u aktuelnom kalendaru ATP-a na kojem Federer nije došao do finala.

U osmini finala su sigurni bili i Endi Marej i David Ferer. Marej je izbacio Amerikanca Endija Rodika (6:2,6:2), dok je Ferer bio bolji od Ukrajinca Andreja Dolgopolova (6:2, 6:3), pa će u četvrtfinalu igrati protiv Džona Iznera, koji je izbacio Španca Felisijana Lopesa (6:4, 6:2).

Tipsarević ispao, Berdih ide u London

Iako je u prvom setu vodio 5:2, te imao servis kod vođstva 4:3 u drugom, Janko Tipsarević je izgubio od Čeha Tomaša Berdiha (7:5 6:4), nakon sata i 40 minuta igre. Berdih će u četvrtfinalu igrati protiv Mareja.

Češki teniser je pobjedom obezbijedio učešće na završnom turniru Masters serije u Londonu, jer mu je trebalo četvrfinale da i matematički osigura vizu, dok je Tipsarević izgubio šanse da se nađe među osam najboljih tenisera koji će igrati na završnom turniru godine.

Berdih je, takođe, pomogao Congi i Fišu, s obzirom da je eliminisao jedinog preostalog konkurenta za jedno od preostala tri otvorena mjesta uoči turnira.

Sada su, dakle, poznati svi učesnici završnog Mastersa u Londonu - Novak Đoković, Rafael Nadal, koji je pod znakom pitanja zbog povrede, Endi Marej, Rodžer Federer, David Ferer, Tomaš Berdih, Dž-Vilfred Conga i Mardi Fiš.

Bonus video: