Ani Ivanović titula na Baliju na 24. rođendan

Ana je tako godinu završila sa trofejom, pošto je slavila u prvom finalu od prošle godine kada je trijumfovala upravo na Baliju
0 komentar(a)
Ana Ivanović, Foto: REUTERS
Ana Ivanović, Foto: REUTERS
Ažurirano: 06.11.2011. 09:39h

Srpska teniserka Ana Ivanović osvojila je turnir na Baliju, posljednje WTA takmičenje u 2011. godini.

Ona je na svoj 24. rođendan bila ubjedljive protiv španske teniserke Anabel Medine Gariges sa 6:3, 6:0 i osvojila 11. titulu u karijeri.

Ana je tako godinu završila sa trofejom, pošto je slavila u prvom finalu od prošle godine kada je trijumfovala upravo na Baliju.

U meču za treće mjesto na turniru u Indoneziji, Nađa Petrova je bila bolja od Danijele Hantuhove sa 6:2, 5:7, 6:0.

"Mislim da će sljedeća godina biti velika. Moram dobro da odaberem koje ću turnire igrati i da iskoristim svoje šanse jer, pogotovo u prvoj polovini godine, ne branim mnogo poena. Ako iskoristim svoje šanse i održim dobar nivo igre mogu do prvih deset. To bi bio prvi korak, a potom i nešto više", rekla je srpska teniserka nakon meča.

Ivanovićeva je dobila specijalnu pozivnicu organizatora na Baliju kako bi branila titulu, iako na ovom turniru učestvuju samo teniserke sa osvojenim trofejem tokom godine.

Ivanovićeva je dobila prvi gem na svoj servis iako je bila pod pritiskom rivalke na 30:30. Ana je odservirala as, a onda uspješno osvojila sljedeći poen.

Odmah je srpska teniserka napala servis rivalke, sjajnim riternom najavila šta želi da ostvari, a onda stigla do dvije brejk lopte, od kojih je iskoristila već prvu za 2:0.

Nakon toga rutinski je set privela kraju.

U drugom setu viđena je Ana iz najboljih dana. Lako je stigla do 4:0, Medina Gariges se već tada predala.

Srpska teniserka je lako dobila nova dva gema za ubjedljiv trijumf.

Ana je na putu do trofeja osim Medine Gariges savladala Italijanku Robertu Vinči (6:3, 6:3), a u polufinalu je bila bolja od Ruskinje Nađe Petrove (6:1, 7:5).

Bonus video: